avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - tatal plecat in Germania, lucreaza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - tatal plecat in Germania, lucreaza ”la negru”

Tatal copilului meu minor este plecat in Germania si mai are un fiu, cu actuala sotie. Am depus dosar pentru marirea cuantumului pensiei alimentare (in prezent de 130 lei), stiind ca isi poate permite mai mult, pentru ca a recunoscut chiar el ca lucreaza. Ieri m-a sunat, oferindu-mi 400 lei pe luna, cu conditia sa renunt la actiunea in justitie, motivand ca nu voi obtine mai mult de 250 lei, deoarece, oficial, el nu are niciun venit.
V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat, pentru a putea decide daca existe sanse sa primesc mai mult de 400 lei prin intermediul instantei judecatoresti.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iolaru , utilizator 07:38, 15 Iulie 2015
Dacă nu ii puteți dovedi veniturile, dacă nu se prezintă la proces și nici nu dovediți ca e în Germania, pensia se va raporta la salariul minim pe economie națională, iar având în vedere ca mai are un copil, va fi stabilita la cca 175 de lei. Doar dacă nu se știe ca mai are un copil și nici dvs nu menționați, va fi stabilita la 250 de lei. Apoi, cum o executați? Dacă nu are conturi, bunuri în tara, va trebui sa il executați în străinătate.

Nu am spus ca nu pot dovedi ca e in Germania, chiar am dat domiciliul, ca dovada ca a primit citatia si m-a sunat sa-mi faca oferta de care vorbeam. Daca nu ii voi accepta oferta, se va prezenta in instanta, imi spunea ca are termen de 15 zile pentru a depune intampinare, iar informatia, despre cei 250 lei pe care i-as primi prin proces, o are de la avocatul lui de acolo.
Despre locul de munca, insa, nu stiu decat ca pana nu demult ii spunea copilului la telefon ca are serviciu, dar are facturi de paltit, de aceea nu ii poate trimite bani. Acum sustine ca nu are salariu oficial, deduc ca lucreaza neoficial, ”la negru”. In acest caz, banuiesc ca pensia alimentara ar putea fi un procent din salariul minim pe economie, in Germania, dar nu stiu exact, de aceea as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
iolaru, utilizator
Eu nu cred că în Germania există salariu minim pe economie, ca la noi. Apoi, trebuie să-i demonstrţi salariul, dacă e oficial, chiar dacă îi cunoaşteţi locul de muncă, salariul e confidenţial.Instanţa din Romania nu va cere statului german salariul fostului soţ, este datoria dvs. să demonstraţi asta :( Chiar nu cred să aveţi şanse de reuşită, nici măcar la 250 lei, ci la 174 lei maxim, dacă se raportează la salariul minim pe economie din Romania.
Poate ca e mai bine sa acceptati ce va da el acum.

Daca nu veti dovedi nimic nu veti obtine nimic.

Ulterior puteti deschide un alt proces.
Fiti isteata si faceti cum va zice el.

Puteti si sa riscati si sa nu faceti nimic sau sa castigati mai mult.

Este ca la aparate cumva...ce veti face...si daca nu sunteti norocoasa de fel eu cred ca veti pierde...
Multumesc, domnule avocat Lascoschi! Asa m-am gandit si eu, practic sa nu dau vrabia din mana pe cea de pe gard, daca tot nu pot sti nimic despre vreun procent aplicat, eventual, la salariul minim pe economie din Germania sau din Romania... Nu imi pot permite sa risc, pentru ca e vorba de copilul meu, nu ar fi doar propriul meu risc, care sa nu afecteze pe nimeni. Este posibil sa nu existe o reglementare in acest sens - intre timp am contactat telefonic un avocat, care mi-a spus ca reglementarile sunt doar pentru cazul in care are loc de munca cu acte in regula, ceea ce nu pare sa fie cazul meu. Asta este...chiar daca tatal copilului meu minte, ma rog la Dumnezeu sa-mi fie copilul sanatos si eu, ca sa ma pot descurca, la fel cum am facut-o pana acum.
Va multumesc inca o data si va doresc toate cele bune!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
iolaru, utilizator

Alte discuții în legătură

130 lei pensie alimentara de la tatal care locuieste si munceste in germania iolaru iolaru Fostul meu sot plateste 130 lei pensie alimentara, incepand cu anul 2000, cand am divortat si cand copilul nostru avea 2 ani. Nu am cerut niciodata marirea ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Inaintare pentru cerere de marire a pensiei alimentare Danydany81 Danydany81 Buna ziua. Am primit o instiintare de la tribunalul din Hunedoara (fostul domiciliu) din partea fostei sotii, pentru marirea pensiei alimentare a minorului ... (vezi toată discuția)