Tatal copilului meu minor este plecat in Germania si mai are un fiu, cu actuala sotie. Am depus dosar pentru marirea cuantumului pensiei alimentare (in prezent de 130 lei), stiind ca isi poate permite mai mult, pentru ca a recunoscut chiar el ca lucreaza. Ieri m-a sunat, oferindu-mi 400 lei pe luna, cu conditia sa renunt la actiunea in justitie, motivand ca nu voi obtine mai mult de 250 lei, deoarece, oficial, el nu are niciun venit.
V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat, pentru a putea decide daca existe sanse sa primesc mai mult de 400 lei prin intermediul instantei judecatoresti.
Va multumesc!
oferta sa v-o faca in cadrul procesului, sa scrie in intampinare ca e de acord cu marirea pensiei si ca e dispus sa plateasca lunar 400 de lei, suma cu care veti fi de acord. Nu sa va retrageti actiunea in nadejdea ca va da el 400.
Nu va face nicio oferta in proces. Mi-a spus foarte clar; daca nu renunt la proces, va hotarî instanta, dupa lege, iar el nu va da nimic in plus. Asa ca i-am spus ca voi fi de acord, dar daca se intampla sa nu trimita banii, voi deschide din nou actiune in instanta si nu voi mai raspunde niciunei propuneri pe care mi-o va mai face.