avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Garantie casier
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Garantie casier

Bună ziua , as vrea să stiu daca este obligatoriu sa se opreasca garanţii materiale persoanei care pe lângă sarcinile de serviciu ce ii revin la postul pe care il ocupa a mai primit si sarcini cu privire la activitatea de casier. Menţionez ca nu primeste nici un supliment salarial. Pana acum nu i s-a oprit garantie materiala , la control ni s-a atras atentia ca trebuie . Intrebarea mea a este daca exista aceasta obligatie chiar daca nu este pe funcţie de casier iar sumele rulate prin asa zisa caserie sunt extrem de mici. De asemenea unde se depun aceste garantii si ce trebuie facut , in cazul in care e obligatoriu si cine suporta cheltuielie aferente contului. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 16:25, 14 Iulie 2015
Este scris undeva ca ocupa si functia de casier? Garantia se opreste, cand se incaseaza sume mari de bani, iar in cazul acestei personae nu este cazul, pentru ca banii ii depune in aceeasi zi sau in termen de 24 ore de la incasare si nu vad care ar fi riscul.
Garantia se opreste pe stat ( intre 1 si 3 salarii, 10% din salariul de incadrare sau la venitul net). Banii se duc intr-un cont colector de garantii al societatii respective, se calculeaza dobanda anuala pe suma depusa in acel cont si se restituie in fiecare an angajatului. Daca nu exista pagube facute de angajat garantia se restituie la plecarea scestuia din unitatea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se foloseste garantia materiala bubutz bubutz Buna ziua, am si eu o problema. Sunt gestionar si timp de aproape 2 ani, mi s-a oprit garantie materiala, aproape de salariul net. Intr-una din zile, din ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru gestiune mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am lucrat 3 ani de zile la una din bibliotecile Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde am fost de acord sa intru in gestiune, implicit ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie lucian75 lucian75 este legal ca angajatorul sa restituie garantie retinuta (euro) dupa 6 luni de la incetarea contractului?pot face ceva ptr a o recupera mai repede..avand in ... (vezi toată discuția)