avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cat timp e obligat un vanzator sa dea garantie la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cat timp e obligat un vanzator sa dea garantie la incaltaminte

Buna , m-ar interesa cat timp e obligat un vanzator sa ofere garantie pentru un produs , spre exemplu pentru o pereche de pantofi , cat timp ai garantie de la data cumpararii si e valabila si daca i-ai purtat ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:52, 18 Iulie 2015
pe multe etichete de incaltaminte am vazut scris termenul de garantie de 30 de zile de la data cumpararii , si logic ca incaltamintea este cumparata spre a fi purtata !
depinde cu ce problema va confruntati .
Cu incaltamintea insotita de bonul fiscal, adresati-va comerciantului de unde ati achizitionat produsul. Daca nu gasiti intelegere, adresati-va Oficiului pentru Protectia Consumatorului.
Povestile astea le stiu si eu .. vroiam niste raspunsuri clare , o lege .. un termen legal obligatoriu . Ceva concret mai exact ..
mai departe de ANPC , nu aveti unde sa mergeti pentru inceput!
referitor la o lege preferntiala (pentru pantofi) , puteti discuta doar cu parlamentul .
@cata_tm2
Urmati pasii pe care vi i-am enumerat mai sus. Cei de la ANPC isi fac treaba si inca bine. Insa o rezolvare amiabila a acestei probleme o puteti gasi la vanzator sau producator. Mai bine zis la producator, deoarece vanzatorul este doar un intermediar. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talpa uneia dintre ghetele cumpărate în 18.01.2016 a crăpat. ce pot face? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea În 18 ianuarie 2016 am cumpărat o pereche de ghete de la un magazin de cartier. Ghetele sunt făcute de o firmă care are câteva magazine de desfacere în ... (vezi toată discuția)
Sesizare opc? ramicielo ramicielo Buna seara! Cum se procedeaza in situatia in care ai cumparat o pereche de pantofi/ghete din piele de iarna imblanite, si la prima purtare iti intra apa in ... (vezi toată discuția)
Ghete - garantia la incaltaminte VALENTIN2411 VALENTIN2411 Salut , in data de 12.10.2015 am achizitionat o pereche de ghete de la timberland , pretul este unul destul de mare (600lei).Tin sa precizez ca nu ma dau afara ... (vezi toată discuția)