avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce sanse am sa obtin custodia exclusiva prin Plan ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce sanse am sa obtin custodia exclusiva prin Plan parental incheiat la mediator

Buna seara
Din concnubinaj rezultat un copilas ,dorim sa incheiem sa un plan parental in care suntem deacord comun sa obtina Mama custodie exclusiva, in acest plan parental tatal sa recunoasca ca nu sa interesat in ultimul timp de bebe(9luni), ca nu este un om de cuvant si nu este prioritatea sa copilul ,nu a contribuit de 6luni cu nimic etc,si ca doreste sa plateasca suma x lunar ,etc bineinteles totul la un mediator sa facem acet plan.apoi sal depunem in instanta.Ce sanse sunt pentru cu acest plan parental sa obtina custodia exclusiva?Mentionez domicilul copilului este la Mama de cand sa nascut..
Multumesc anticipat.
Cu stima
Art. 506

Învoiala părinţilor

Cu încuviinţarea instanţei de tutelă părinţii se pot înţelege cu privire la exercitarea autorităţii părinteşti sau cu privire la luarea unei măsuri de protecţie a copilului, dacă este respectat interesul superior al acestuia. Ascultarea copilului este obligatorie, dispoziţiile art. 264 fiind aplicabile.
iar faptul ca celalalt nu poate si nu vrea sa exercite autoritatea parinteasca, e un motiv intemeiat
iuliursan a scris:

Dl avocat probabil ati sarit peste art 507 din noul cod civil, vi-l redau mai jos:
ART. 507
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub
interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în
neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.


Eu am sarit peste un articol? :slap: cu riscul de a ma repeta: Vaaaai! Vai! Vai!
Dupa ce au scris gi-jane2 si Birou-De-Mediator nu are rost sa mai repet ca nu aveti dreptate Sunt uimit de faptul ca scrieti fara sa va documentati si apoi postati triumfator " domnu' avocat ati sarit peste art. ..."
Problema este ca oamenii care nu stiu mare lucru cand intra pe acest forum ar putea sa va creada. Si asta nu-i bine. Nu-i bine deloc.

Daca doriti sa denigrati persoane puteti sa o faceti pe alt forum, eu unul v-am expus argumentele legale fata de propriul comentariu pe care domnia voastra il considerati lipsit de temei.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
Iuliu Ursan, Mediator
iuliursan a scris:

Daca doriti sa denigrati persoane puteti sa o faceti pe alt forum, eu unul v-am expus argumentele legale fata de propriul comentariu pe care domnia voastra il considerati lipsit de temei.


Adica raportat la postarea art 398 Cod civil d-voastra tot mai sustineti ca aveti dreptate?

Art. 398-Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Daca scriu ca nu aveti dreptate si ca ar trebui sa va documentati va denigrez? :O Oy-vey! Oy-Gevalt!
Aveti cumva si un argument pentru care art. 398 nu se poate aplica in cazul postat in topic sau doar "nu vreti sa va lasati" ?
Buna seara
Multumesc tuturor pentru raspunsul dat.Daca un parinte zice ca nu e prioritate copilul lui si ca nu isi respecta promisiunea facuta fata de copil (cuvantul dat copilului )etc, nu se intereseaza din propria vointa de copil etc, acesta nu e un Motiv intemeiat atunci chiar sa dat lumea cu totul peste cap si ca este in binele suprem al copilului .Din punctul meu de vedere acest comportament enumerat mai sus este un Motiv tare intemeiat si afecteaza copilul Moral si emotional, ce sa mai argumentezi la el e de la sine inteles, (indiferent de varsta lui chiar si bebe ca el simte )si mai cred ca trebuia adaugat in legislatie, deoarece acest comportament enumerat mai sus este incurajat chiar de legislatie pentru acei "parintii" care folosesc copiii drept arma de razbunare asupra celulait parinte ca na au drepturi asupra copilului chiar daca nu isi exercita obligatiele morale,financiare,etc ati arunca cu legislatia in fata ca nu ai ce ai face etc .Din cate am inteles din postarile dvs sunt sanse 50% da si 50% depinde de judecator sau de noroc#-o ??Sper ca am inteles bine
Multumesc anticipat.
Cu stima

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca in cazul divortului maria8201 maria8201 Buna ziua,am si eu o intrebare,sunt casatotrita cu un barbat divortat cu care am un copil de 1 luna,nu stiu exact cauza divortului de prima sotie dar cu mine e ... (vezi toată discuția)
Renuntare custodie Ada Fediuc Ada Fediuc Fostul meu sot, doreste sa renunte la custodia copilului. Aceasta actiune este posibil sa se efectueze la notariat sau doar la judecatorie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi asupra unui minor VictoriaDaniela VictoriaDaniela Buna ziua, va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.Fiica mea este divortata de un an,are un copil minor si vreau sa stiu daca fostul sot ... (vezi toată discuția)