Buna, am o nelamurire. Numai ce am avut un control de la itm si mi s-a spus sa depun pontajele cu orele efectiv lucrate de oameni, asta incluzand si cele suplimentare. Ei dar nelamurirea mea este ca atata timp cat firma acorda zile libere platite pentru orele suplimentare in cursul lunii urmatoare, pe statul de plata aceste ore suplimentare nu imi apar, insa in pontajele depuse la itm apar orele suplimentare, deci exista neconcordante intre statul de plata si pontaj. eu cum fac atunci in pontaje si state de plata?? multumesc anticipat.
Buna ziua,
Nu sunt de acord cu d-na crimson
Din punctul meu de vedere pontajul trebuie sa corespunda realitatii adica:
luni lucrez 10 ore, in pontaj se trec 10 ore, marti lucrez 6 (2 compensez de luni) in pontaj se trec 6 ore
si pt celalalt exemplu se ponteaza sambata 8 ore indiferent daca se platesc sau se recupereaza acele ore.
Intradevar atat orele suplimentare platite cat si cele care se compenseaza trebuie trecute intr-o rubrica separata.
Aveti perfecta dreptate mihai_u insa pe varianta propusa de mine angajatul are posibilitatea de-a iesi in avantaj.
Daca spre exemplu un angajat lucreaza de luni pana joi 2 ore suplimentar si are liber vineri, pe varianta propusa de dvs il treceti in pontaj 4 zile cate 10 ore si vineri nici una, pe cand eu l-as trece 8 ore pe zi de luni-vineri si are posibilitatea sa ia si un tichet de masa pentru ziua de vineri in care sta acasa. :)
Tichetele de masa se pot acorda si pt ziua de recuperare a orelor suplimentare daca acest lucru este stabilit prin ROI caz in care nu mai este nevoie de a "maslui" pontajul.
Ore libere
Anamaria1313
buna ziua,
intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)