avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua!
Am intrat in concediu medical la o luna de la angajare (varicela) si mi s-a spus dupa ce ma voi vindeca sa aduc o adeverinta de stagiu de cotizare CAS de la ultimul loc de munca. Ultimul loc de munca l-am avut acum 1 an, in ce conditii mi se va elibera de la fostul loc de munca acea adeverinta? Nu pot aduce dovada de la CAS ca intre cele doua locuri de munca nu am lucrat si am fost studenta?
Mi s-a spus ca daca nu aduc acea adeverinta, nu va fi platit concediul medical. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 21 Iulie 2015
Este vorba de o adeverinta de la fostul angajator cu salariile pe ultimele 6 luni pentru a vi se calcula indemnizatia pentru concediu medical.
Pai daca e pe 6 luni si eu nu mai lucrez de 1 an acolo?
1. Daca in cele 12 luni de dinaintea lunii in care ati intrat in concediu medical nu ati lucrat nici o luna la acel angajator nu mai aveti nevoie de adeverinta de la el.

2. Daca la angajatorul unde sunteti acum ati lucrat cel putin 22 de zile lucratoare atunci indemnizatis de concediu medical se calculeaza avand ca baza de calcul veniturile din aceste 22 de zile.

3. - Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 8
...

(3) Se asimileazã stagiului de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate şi perioadele în care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale învãţãmântului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normalã a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
...

- Puteti aduce o adeverinta de la facultate ca in ultimele 12 luni ati fost student la zi.
Va multumesc!
Revin dupa cateva zile cu o alta intrebare. Ce inseamna zile lucratoare? Zile in care ai fost efectiv la munca sau zilele de luni pana vineri?

Alte discuții în legătură

Program de lucru, 4 echipe, 3 schimburi Smok333 Smok333 Buna ziua si salutare la toata lumea, ma numesc Andrei si sunt nou pe acest forum! Am si eu o nelamurire cu programul de lucru si poate ma lamureste si pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de luni pana vineri si ei ma cheama la munca sambata....... adios3280 adios3280 Buna ziua Am si eu o mica intrebare. Situatie este putin complicata. Am avut concediu medical de luni pana joi si vineri concediu de odihna. Acum ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)