avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un parinte poate pierde acest drept daca nu plateste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un parinte poate pierde acest drept daca nu plateste pensia alimentara?

sunt divortata din anul 2009 copilul are 7 ani si in toti acesti ani nu am primit deloc pensia alimentara hotarata in sentinta de divort definitiva si irevocabila. Tatal copilului poate pierde dreptul asupra copilului in mod definitiv daca nu plateste in continuare pensia?sau dupa cati ani se pierde acest drept de a fi tata?
Cel mai recent răspuns: momiro , utilizator 13:01, 22 Iulie 2015
Neplata pensiei nu duce la pierderea drepturilor tatalui.
Il puteti executa silit.
Inteleg ca aveti hotarare judecatoreasca prin care vi s-a stabilit pensia alimentara. Luati legatura cu un executor judecatoresc
Atunci cand copilul va creste suficient de mare si ii va da un ignore. Insa legal poate fi decazut numai daca ar reprezenta un pericol pentru copil, ar fi imoral fata de el. Neplata pensiei alimentare nu are legatura cu decaderea din drepturile parintesti ci cu sfera penalului.
faptul este nu numai ca nu plateste pensia alimentara dar nu vine niciodata sa vada copilul chiar daca locueste la o distanta de 30 de km.
Din pacate ramane cu drepturile, desi normal ar fi ca un astfel de om sa nu mai aiba niciunul din moment ce nu se implica cu absolut nimic de atatia ani.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ce se poate face în direcția restrângerii drepturilor ... AndreeaGherghel AndreeaGherghel Bună ziua, Ce se poate face în direcția restrângerii drepturilor părintești al tatălui care nu se interesează în nici un fel de copilul în vârstă ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturile parintesti Corinas Corinas Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dvs. ... Sunt divortata de 8 ani si am un baiat in varsta de 9 ani. La divort, tatalui copilului i s-a dat drept de vizita ... (vezi toată discuția)