avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Ce se poate face în direcția ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Ce se poate face în direcția restrângerii drepturilor ...

Bună ziua,
Ce se poate face în direcția restrângerii drepturilor părintești al tatălui care nu se interesează în nici un fel de copilul în vârstă de 8ani care știe că are un tată dar că acesta din urmă e plecat cu 'munca'. Sentința judecătorească prin care s-a stabilit pensie alimentară a fost pronunțată acum 6 ani, dar nu a plătit niciodată.
Copilul a acceptat ca 'tată' actualul partener al mamei cu care creste de 3 ani.
Daca sunt persoane specializate în acest domeniu și ma pot consilia de unde să pornesc pentru a lua acțiune.. sau care au trecut prin aceeași situație vă rog să îmi dea un sfat.. mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:28, 17 Februarie 2022
Buna ziua!
Pentru pensia alimentara puteti merge cu hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit pensia la un executor pentru a o pune in executare,
Pentru restrangerea drepturilor parintesti ale tatalui este mai complicat, pentru ca obtinerea autoritatii exclusive se poate dispune pentru motive temeinice.
Cel mai bine luati legatura cu un avocat, caruia sa ii spuneti toate detaliile si va va spune concret ce se poate face.
Bănuiesc ca ati vrea custodie exclusivă.
Sunt mai multe aspecte de analizat pentru a se vedea dacă ați avea șanse.
Ceea ce ati expus nu este suficient.
cu ce va ajuta restrangerea drepturilor ? ce drepturi ale tatalui va incomodeaza?
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Veniturile le a avut în Germania în perioada specificată. Acum ma 'incomodează' cel mai mult neputința în a explica copilului că nepăsarea tatălui nu e vina lui. Cu siguranță când voi începe sa iau acțiune împotriva lui se va folosi de orice mijloc să nu plătească sau să plătească minim sau să arunce cu noroi în mine și familia mea cum a procedat și la divorț.
O scurtă perioadă de timp cât am mai ținut legătura sau de câte ori am avut nevoie de datele lui în privința locului de muncă( de exemplu pentru a înscrie copilul la grădiniță/școală) nu îmi dădea prea multe informații(spunea doar sa declar ca e șomer) tocmai ca să nu am eu suficiente dovezi.
Din câte am înțeles citind și din alte discuții pe această temă cu mai mult de 3 ani în urmă nu va fi obligat să plătească pensie, deci trecerea timpului e în favoarea lui iar pe copil nu îl ajută în nici un fel, din contră naște în el furie pentru tatăl invizibil.
Îmi doresc autoritate exclusivă pentru siguranță. Ar fi în stare ca după ani de zile când copilul e deja mare și i-ar da lui mai puține bătăi de cap cu creșterea, să ne deranjeze și să zguduie ce am clădit pana atunci.
În plus, dacă nu am avea custodie comuna nu aș mai fi obligată să apelez la el pentru toate formalitățile legale prin care trec deseori..
Dacă aș ajunge la o înțelegere cu el în privința autorității exercitate asupra copilului, ar fi posibil ca instanța să accepte ? Sau treaba asta cu custodia comună e bătută în cuie
Mergeti la avocat cu actele pentru a se vedea în concret ce este de făcut.
Referitor la majorarea pensiei, procesul va dura mult timp.
Sunt multe aspecte de analizat la un astfel de proces si la tot ce vreți.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Iacob larisa Iacob larisa Buna ziua.as dori sa stiu daca pot sa decad din drepturi tatal fetei si sa am custodia doar eu.din moment ce tatal ei nu o cauta de 3 ani.a trebuit sa merg la ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Iulianadimia Iulianadimia Tatal copiilor mei lucreaza legal in Germania, din momentulin care s a pronuntat divorțul si avem custodie comuna pt cei doi copiiai nostri! In prezent ... (vezi toată discuția)
Decăderea mamei din drepturi!!! Ana-Armina Ana-Armina Bună! De curând m-am cunoscut cu soțul meu(suntem căsătoriți de 2 luni jumătate) El având un copil din relația anterioară(nefiind căsătorit cu mama ... (vezi toată discuția)