avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal -sunt plecat din tara .Cum reusesc sa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal -sunt plecat din tara .Cum reusesc sa angajez un avocat?

Am primit citatie acasa sa ma prezint la data de 20.07.15 la procesul penal in care sunt invinuit pentru nerecoltare de probe biologice! Este primul termen nu am mai fost chemat pana acum sa ma prezit la acest proces penal si nu am antecedente penale! Eu sunt plecat acum din tara si nu am cum sa ajung la proces si as vrea sa imi pun un avocat dar din cate am inteles nu pot pentru ca la fel este problema ca nu sunt in tara si nu pot semna o delegatie! Cum ar fi bine sa fac? Daca nu imi pun avocat acum o sa imi puna ei din oficiu si apoi o sa il pot schimba cu un avocat platit de mine pentru al doilea termen? O sa primesc amanare si intre timp o sa pot sa imi pun avocat? Cum trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:30, 17 Iulie 2015
Puteti incheia o procura autentificata in favoarea unei rude/cunoscut care sa desfasoare demersurile catre un avocat sa va reprezinte si sa va apere interesele , sau puteti solicita oficial la baroul local
Pana reveniti in tara imputerniciti pe cineva din famiie sa incheie un contract de reprezentare cu un avocat pe care il doriti. Ideea este ca trebuie sa discutati si dvs. cu avocatul imprejurarile savarsirii faptei pentru a va putea reprezenta.
Sau trimiteti o instiintare instantei prin care solicitati amanarea cauzei pana la angajarea unui avocat. Din cate am inteles se poate comunica si prin email dar nu sunt prea sigur pe informatie.
Faptul ca sunteti plecat nu este o problema daca doriti sa va angajati un avocat, contractul de asistenţă juridică poate fi încheiat şi prin orice mijloc de comunicare la distanţă sau alta persoana poate incheia contractul iar dvs sa fiti beneficiarul serviciilor, daca sunteti de acord sa se incheie contractul in aceste conditii.
Angajarea de avocat nu este ceva complicat.
Se poate rezolva usor daca va intelegeti la bani cu avocatul si cum sa pledeze adica vinovat sau nevinovat.

In primul rand ar trebui lamurita problema cu pledarea in caz in sensul de vinovat sau nevinovat intrucat in functie de aceste aspecte se deruleaza toate aspectele ulterioare in legatura cu tot ce tine de proces si onorariu de avocat.
Daca recunoasteti va costa mai putin si daca pledati nevinovat va costa mai mult.

Daca nu vorbiti cu avocatul, acesta nu poate sa stie ce vreti exact si nici sa va informeze cum ar fi mai bine.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa avocat mihaiga mihaiga Buna ziua.Am un proces la tribunalul militar si nu am avocat, ce se intampla daca ma prezint fara avocat? se amana procesul ?(stiu ca imi va da un avocat din ... (vezi toată discuția)
Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul de asistenta juridica prin avocat? eusaisapte eusaisapte Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul sau delegatia de asistenta juridica prin avocat? Dupa ce avocatul meu din oficiu a pledat ... (vezi toată discuția)
Delapidare ContSters11166 ContSters11166 As vrea sa aflu la ce suma se ridica un proces penal-delapidare (cat cere un avocat). (vezi toată discuția)