avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul returnarii unui act ce apartine altei persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul returnarii unui act ce apartine altei persoane

Daca cineva a ajuns din intamplare sa detina un act de mostenitor pe numele altei persoane si nu vrea sa ii inapoieze actul persoanei de drept acest cineva savarseste o infractiune - da sau nu? Daca da , cum se numeste aceasta infractiune si cum se pedepseste? Va rog frumos sa imi raspundeti concret si la obiect - va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 12:06, 2 August 2009
Pentru Trifu Ioana, asta se numeste furt.
legally a scris:

Daca va referityi la faptul ca persoana a intrat in posesia unui certificat de mostenitor ce apartine altei persoane , ar putea fi incident art. 272. din C. penal -retinerea sau distrugerea de inscrisuri, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani ,

Nu stiu daca in cazul de fata sunt incidente dispoz. art.272 C.pen. Pentru ca inscrisul cu pricina sa constituie obiect material al infractiunii trebuie sa existe o cauza judiciara in curs de solutionare. Or, simoneangel spune ca "urmeaza" sa-l dea pe unchi in judecata. E vorba de furt, dupa parerea mea..
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
ContSters53919, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)
Ultraj si uz de fals ? Ale21scumpica Ale21scumpica Buna ziua. ..Am cumpărat o mașină neînmatriculata ...Nu am reușit sa fac un contract pt ca respectivul plecase din țară. ..După un timp Am vândut ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru furt de identitate combinat cu diverse. Laurentiu-Claudiu Laurentiu-Claudiu Furt de identitate, fals în înscrisuri sub semnatura privata. [b]Problema mea[/b], am avut pe cineva in casa care a fugit cu niste bani,zicea ca lucreaza la ... (vezi toată discuția)