Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ultraj si Uz de fals ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ultraj si Uz de fals ?

Buna ziua. ..Am cumpărat o mașină neînmatriculata ...Nu am reușit sa fac un contract pt ca respectivul plecase din țară. ..După un timp Am vândut mașina. ...iar acum după un an jumătate. ...Persoana la care i-am vândut masina îmi spune ca are masina sechestrata...Din cauza nr roșii cu care i-am vandut-o eu..Mi s-a spus ca voi fi acuzat de ultraj și uz de fals.... :(...Ce este de făcut. ..? Nu mai știu nimic de persoana de la care am luat masina. ..Mulțumesc și vreau sa știu la ce pedeapsa sa mă aștept. .Sau ce pot face în cazul acesta. .. ( nu am mai avut dosar penal )@
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 08:35, 5 Mai 2017
Bună ziua,

Ultraj și uz de fals? Eu aș zice că mai degrabă puteți fi acuzat de furt (că nu puteți dovedi de unde aveați mașina) și înșelăciune (cumpărătorul poate spune că nu i-ați zis că mașina era a dvs dar cumpărată fără acte). Dar cel care a cumpărat-o de la dv cum a cumpărat-o când dvs, fără contract, nu aveați cum să o treceți pe numele dvs?

Eu aș zice că e bine să mergeți la un avocat pentru o consultanță specializată.

Aveți mai jos niste articole din Codul penal relevante

Art. 323 Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.


Art. 257
Ultrajul
(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.


Art. 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minimul și maximul pedepsei munliv munliv Bună seara. O întrebare pt sspecialiști, care sunt pedepsele pt inselaciune cu uz de fals cu fapta recunoscuta încă din faza de cercetare, și ce ... (vezi toată discuția)
Legitimatie ratb expertofexpert expertofexpert am folosit o copie dupa legitimatia de angajat de pe vremea cand lucram in functia controlor ratb pentru a circula gratuit chiar si dupa ce nu am mai fost ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa ce poate fi aplicata pentru un dosar de urmarire penala pentru inselaciune? gogu88 gogu88 o persoana a inheiat un contract de prestari servicii cu un individ acesta a complectat cu date fictive de teama unui control de la garda financiara si a ... (vezi toată discuția)