avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto persoana cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto persoana cu handicap accentuat

Buna seara!sotul meu are handicap accentuat de nevazator. dorim sa achizitionam o masina second-hand pe numele lui. inteleg ca taxa de timbru nu se plateste in cazul persoanelor cu handicap ce si-au adaptat masina pentru acel handicap. el fiind nevazator, nu vad cum ar trebui dotata aceasta masina. in cazul lui e valabila scutirea de aceasta taxa? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:02, 18 Iulie 2015
Conform disp L nr 193/2015 care modifica anumite prevedri din L nr 448/2006 Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 26, litera c) va avea următorul cuprins:

"c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor;".
puteti constata ca fost eliminata prevederea din forma anterioara a legii referitor la adaptare tehnica
Sotul dvs detine certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat?
Detine dreptul de a conduce auto pe drumurile publice ?
Daca detine certificat si permis auto,poate beneficia de facilitatra scutirii de la plata taxei
trebuie sa parcurgeti intraega procedura de inamtriculare auto,obtinere certificat de autenticitate de la RAR,iar la ANAF care calculeaza valoarea taxei urmeaza sa prezentati documentele medicale justificative
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)
Taxa auto persoane cu handicap szollosymihail szollosymihail Buna ziua, Ma numesc Szollosy Mihail,si o mare nelamurire. Camera deputatilor a emis legea 193/2015 care modifica legea 448/2006,art. 26, in baza ... (vezi toată discuția)
Legea 193/2015 - demontare adaptare auto - inscriere numere definitive - persoana handicap florintb florintb Bun gasit, Am un autoturism inscris cu numere definitive in Martie 2015. Inscrierea mi-am facut-o gratuit, in baza legii 448/2006, ca urmare a unei adaptari ... (vezi toată discuția)