avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul si inregistrarea certificatului de nastere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul si inregistrarea certificatului de nastere al copilului

prietena mea este casatorita cu altcineva ,acum este insarcinata , intrebarea mea este ,care sunt sansele ca, copilul sa fie trecut pe numele meu , ea acum 2 luni a intentat divortul si pana acum nu sa pronuntat divortul ajutat.ma va rog
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
pai si daca se rezolva cu divortul , si imi fac eu acte cu ea ,cu toate ca aman o luna de zile sa fac certificatul de naste al copilului , adica mai preferabil ar fi sa platesc o amenda intre 150-500 de lei decat sa ma tarai iar prin tribunal ,,, nu ,,ce sfat imi dati ?
Era bine daca ar fi divortat d-na mai devreme. Daca la inregistrarea copilului la starea civila veti da de un functionar vigilent categoric copilul va fi inregistrat pe numele exsotului doamnei, urmand ca acesta sa faca tagada iar dvs.mai apoi recunoasterea. Nu este vorba de amenda si nici nu va sfatuiesc sa o taraganati cu inregistrarea, mai exact sa nu depasiti termenul de 15 zile pentru inregistrarea copilului intrucat oricum va da de gol data nasterii copilului, data certificatului medical, data divortului, orice functionar fie el si nou la starea civila cunoaste sau ar trebui sa cunosca aceste lucruri. Un sfat era acela de a va casatorii inainte de nasterea copilului dar cum sentinta de divort a doamnei nu este definitiva acest lucru nu va fii posibil.
Art. 412
Timpul legal al concepţiunii
(1) Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi.
(2) Prin mijloace de probă ştiinţifice se poate face dovada concepţiunii copilului într-o anumită perioadă din intervalul de timp prevăzut la alin. (1) sau chiar în afara acestui interval.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator
si daca ma casatoresc cu ea pana la nasterea copilului ,nu mai trebuie sa mai fac acel proces
daca viitorul exsot al prietenei dvs (inteleg viitoare sotie) vrea sa va sicaneze (spun asa pt ca nu ati dat mai multe amanunte si eu una am inteles ca bebe este al dvs) are la indemana actiunea prev azuta de art 432 cciv si anume: "tagada paternitatii de catre pretinsul tata biologic: actiunea in tagada paternitatii introdusa de catre cel care se pretinde tata biologic poate fi admisa numai daca acesta face dovada paternitatii sale fata de copil. dreptul la actiune nu se prescrie in timpul vietii tatalui biologic . daca acesta a decedat , actiunea poate fi formulata de mostenitorii sai in termen de cel mult 1 an de la data decesului"
cu stima, cassy
De regula daca reusiti sa va casatoriti si aveti certificatul de casatorie pana la nasterea copilului nu se mai leaga nimeni de dvs.Nici macar ofiterul starii civile. In alta ordine de idei ce interes ar avea exul sa mearga prin tribunale din moment ce este constient ca minorul nu este al sau?

Alte discuții în legătură

Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata cu prietenul meu. cand am ramas insarcinata, ... anon111 anon111 Sunt insarcinata cu actualul sot. Cand am ramas insarcinata, eram casatorita cu alt barbat. Acum m-am recasatorit cu prietenul meu si tatal biologic al ... (vezi toată discuția)