avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Auto..... ce facilitati exista din punct de dere legal ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Auto..... ce facilitati exista din punct de dere legal pentru copil cu handicap grav?

Fiul meu are 11 ani si grad grav de handicap. Autism, retard grav, epilepsie si deficit locomotor. Ma intereseaza posibilitatea achizitionarii unui autoturism, facilitatile si scutirile pentru acesta. Va rog sa ma ghidati catre legea respectiva si daca nu cer prea mult, pasii pe care ii am de facut.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silviu38 , utilizator 19:37, 25 Iulie 2015
Noua lege spune ca noi persoanele cu handicap care detinem un certificat definitv nu mai trebuie sa platim taxa anuala si rovinieta.Inainte legea spunea ca masina trebuie sa fie adaptata handicapului iar acuma sau trezit intr-un final ca sunt personae care nu au nevoie sa aduca modificari masinii pentru a o conduce.Pe scurt dumneavoastra beneficiati de scutiri fiind mama lui si mai aveti si posibilitatea sa luati pana in 10.000 mii euro imprumut de la banca pentru masina sau pentru modificarea locuintei pentru a fi adaptata conditiilor handicapului iar dobanda o plateste statul.Pentru asta trebuie de mers la centrul de unde ati luat certificatul de handicap.Eu am urmat toti pasii dar banca nu a aprobat spunand ca pensia este prea mica 270 lei dar daca aveti pe copil pensie mai mare poate aveti alte sanse .banii se restituie in 10 ani maxim.Asta este noua lege Legea nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006

Va recomand sa platiti un avocat care sa va explice detaliat in functie de actele care le aveti.Succes si numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit la masina ctalex ctalex Bunicu meu nu poate vorbi si as dori sa imi pun masina pe numele lui, motor de 3mii e cam mult de platit la stat . este vreo usita sa numai platesc o gramada ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cernatlarisa cernatlarisa Doresc sa știu dacă: 1. Conform Legii 193/2015 pt.modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap - ... (vezi toată discuția)