avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Datorii catre Scoala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Datorii catre Scoala

Buna ziua! Ce se poate face in cazul, in care cineva a terminat o scoala de soferi, dar nu a fost platita taxa da scolarizare, numai o parte din aceasta suma?
In contract asa scrie:
Cursantul are obligatia: - să achite contravaloarea prestaţiei anticipat (integral sau in rate);
Pentru neexecutarea, executarea parţială sau executarea necorespunzătoare a obligaţiilor, partea în culpă va plăti celeilalte părţi daune.
Cel mai recent răspuns: Alina Ciocanea , Avocat 10:39, 25 Iulie 2015
Din mesajul dvs. intelegem ca scoala de soferi inregistreaza o creanta (partiala) impotriva unui cursant.
In acest caz, scoala de soferi poate promova o actiune in instanta pentru recuperarea sumei neplatite de cursant, putand solicita, pe langa debitul principal si dobanda legala la acei bani sau, in masura in care prin contract sunt prevazute penalitati de intarziere pentru neplata la termen a taxei, acele penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instintare de plata societate recuperari creante Kibedi Kibedi Buna ziua, am si eu o problema, din cauza unor probleme mari si de lunga durata am refuzat sa mai platesc o factura orange dupa care binenteles mi s-a reziliat ... (vezi toată discuția)
Obiect contract dacmoto dacmoto In cazul unui contract avand ca obiect executia si finalizarea de lucrari, daca executantul si-a indeplinit cu intarziere obligatia, poti sa ceri despagubiri ... (vezi toată discuția)
Accident masina in timpul cursului practic la scoala de soferi emi_emi emi_emi Buna, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie : Am inceput recent cursurile practice la o scoala de soferi si am avut un accident in ... (vezi toată discuția)