avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA

Buna ziua,
Sunt instalator autorizat ANRE pentru gaze naturale si conform Ordinului ANRE NR.83/2014 imi pot desfasura activitatea ca PFA.As dori sa-mi spuneti cum pot infiinta un PFA si ce costuri ar presupune, lunar, daca as avea un venit lunar de 1000 de lei
Cel mai recent răspuns: naty18 , utilizator 17:29, 20 Iulie 2015
Dupa cum stiu eu, daca esti PFA poti opta pentru impunere la norma de venit sau la real. Asta insemna ca la venitul net( adica diferenta dintre veniturile dvs. si cheltuielile pe care le faceti) trebuie sa achitati impozit de 16% si CASS de 5,5%.
Daca v-ati referit ca cei 1000 lei pe luna vreti sa va fie salariul sa stiti ca daca sunteti PFA nu puteti sa va deduceti cheltuielile cu salariul, impozitul, CAS si CASS. Pentru salar trebuie sa faceti contract de asigurare pentru un salar mediu pe economie care nu are legatura cu activitatea dvs.autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri functionare pfa mircea101 mircea101 Buna seara Angajatorul (SRL) mi-a propus sa colaboram prin PFA ... pe langa faptul ca toata chestia presupune niste costuri (cam mari din pct meu de vedere) ... (vezi toată discuția)
Pfa smartcars smartcars buna ziua, o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)
Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)