avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... TVA import platit in vama-D300, Factura livrare cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

TVA import platit in vama-D300, Factura livrare cu taxare inversa

Buna ziua,

Am urmatoarele intrebari:
1. TVA-ul platit in vama pt. un import de marfa din Ucraina, unde anume se evidentiaza in D300? Acest TVA trebuie sa apara in jurnalul de cumparari?
2. Avem o factura de vanzare cu taxare inversa (cherestea): este corect daca in D300 punem aceasta factura la randul13? Dar in D394 se pune la sectiunea(V), si baza si TVA-ul aferent acesteia.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:56, 4 August 2015
1. Da, in jurnalul de cumparari.

Se declara in D300 la rd22 (24%) sau rd 23 (9%):

Rândul 22 ‐ se înscriu informațiile din jurnalul de cumpărări*), privind baza de impozitare şi taxa pe valoarea adăugată deductibilă aferentă achizițiilor din țară de bunuri şi servicii taxabile cu cota de 24%, altele decât cele înscrise la rd. 25, precum şi baza de impozitare şi taxa aferentă importurilor care nu se încadrează în prevederile art. 157 alin. (4) şi (5) din Codul fiscal, pentru care exigibilitatea intervine în perioada de raportare.

2. Da, la rd 13:

Rândul 13 ‐ se înscriu informațiile preluate din jurnalul de vânzări*), privind baza de impozitare pentru livrările/prestările efectuate, pentru care furnizorii/prestatorii aplică măsurile de simplificare prevăzute la art. 160 din Codul fiscal, pentru operațiuni a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare sau în perioade fiscale anterioare.

Se declara si in D394 .
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura omisa gflori gflori Am primit o factura cu data de nov. 2013 abia in ianuarie 2014. Am inregistrat-o la luna decembrie 2013 cu data document nov.2013. Am facut rectificativa la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)
Decont tva Ana M Eliade Ana M Eliade La randul 30 din decontul de TVA trebuie declarat soldul TVA-ului de plata din decontul perioadei fiscale precedente neachitata pana la data depunerii ... (vezi toată discuția)