avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Perturbare liniste publica de catre restaurant
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Perturbare liniste publica de catre restaurant

Locuiesc intr-un imobil de 2 etaje cu 4 apartamente. In imediata apropiere a locuintei se afla un restaurant. De altfel fereastra dormitorului da direct spre terasa lor cu un acoperis rabatabil. Problema este ca de nenumarate ori se intampla ca linistea publica sa fie perturbata din cauza restaurantului, uneori pana la orele 4-5 dimineata. Ori este muzica inuman de tare, ori clientii urla si tipa ori este actionat acoperisul rabatabil de un motoras care, zic eu, nu se incadreaza in norme standard de decibeli etc. Politia nu reuseste sa faca nimic, s-a sunat de zeci de ori, dar din varii motive, galagia continua. Am incercat sa vorbim cu patronul la telefon, dar ne-a spus sa inchidem noi geamurile si sa ne vedem de treaba. Si chiar si cu geamurile inchise galagia este uneori insuportabila. Lipsa totala de respect, din moment ce ar trebui respectate orele de liniste publica intre 22-08. Ma intrebam acum, daca exista cumva posibilitatea inceperii unei petitii semnata de vecinii din imediata apropiere a restaurantului, care este pur si simplu inconjurat de imobile de locuinte, pentru a pune un capat deranjului. Daca se poate porni o petitie, cui trebuie adresata? Politiei, protectiei consumatorului, primariei? Sau exista si alte variante? Sau ce alte sfaturi ati putea sa imi dati? De ani de zile nu reusim nicicum sa aducem liniste pe timpul noptii si deja s-au strans prea multe ore nedormite. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:49, 25 Iulie 2015
Sesizarea trebuie adresata autoritatii care detine baza tehnica sa constate depasirea pragului fonic admis
Singura autoritate care detine aparate de masura este autoritatea de sanatate publica locala
O sesizare din partea asociatiei de proprietari ar avea eficienta sporita in solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice ADIC1469 ADIC1469 Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri? Locuiesc intr-un bloc in imediata apropiere de un restaurant. Patronul localului obisnuieste sa tina ... (vezi toată discuția)
Zgomot produs de o instalatie la un imobil ancarapan ancarapan vizavi de imobilul meu s-a renovat o casa,care a fost transformata in restaurant.s-au montat o serie de utilaje pe acoperis,in partea din spate,probabil cu ... (vezi toată discuția)
Interpretare lege 61/1991 - tulburarea linistii ContSters337266 ContSters337266 Buna ziua, In imediata apropiere a blocului unde locuiesc, un club/discoteca tulbura linistea locatarilor cate 2-3 nopti pe saptamana cu ... (vezi toată discuția)