avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinul

Buna ziua
as dori sa va prezint urmatoarea situatie:
vecinul a facut diverse reparatii la casa printre care a montat 2 geamuri pe spate, (la baie si bucatarie), geamuri care sunt spre curtea mea. Mentionez ca detin acolo un teren intravilan imprejmuit pe care nu exista constructie, casa lor fiind construita pe hotar.
In acest caz fiind doar teren fara constructie pot solicita inchiderea geamurilor?
Unde ar ttebui sa ma adresez? La primarie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 12:08, 22 Iulie 2015
In cazul dvs. sunt aplicabile preved.art.615(1)Noul Cod Civil"Este obligatorie pastrarea unei distante de cel putin 2 metri intre fondul ingradit sau neingradit ,apartinind proprietarului vecin si fereastra pentru vedere ,balconul ori alte asemenea lucrari ce ar fi orientate catre acest fond.
(2)Fereastra pentru vedere ,balconul ori alte asemenea lucrari neparalele cu linia de hotar spre fondul invecinat sunt interzise la o distanta mai mica de un metru."
Ptr.rezolvarea problemei dvs.trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Sunt de acord cu prima varianta de raspuns, dar puteti sa va adresati printr-o sesizare la Inspectoratului in Constructii din judetul dvs. pentru rezolvarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua bia.m bia.m Vecinul meu are 5 geamuri la mine in curte care toate se deschid si nu toate au geam mat .Este legal ? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
As dori sa stiu - ferestre de vedere si de aerisire filipanamaria filipanamaria buna ziua,as dori sa stiu daca legea imi permite sa am geamurile de la dormitoarele de sus cu vedere inspre curtea vecinului??dar gemuletele mici de la baile ... (vezi toată discuția)
Geamuri poparamona poparamona Buna ziua! Imi construiesc casa si as fi dorit ca la mansarda sa imi fac geamurile inspre vecinii din partea dreapta a casei( am ales acesta optiune deoarece ... (vezi toată discuția)