avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorii la Statul Roman
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorii la Statul Roman

In cit timp se poate prescrie o datorie a unei societati comercile catre Statul Roman ?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:01, 22 Iulie 2015
5 ani
pe ce va bazati cand spuneti 5ani???!!!! se pot face demersuri, executari si multe alte hartii care pot prelungi termenul de prescriere.
Lol! Ca căruțaș o să vă spun că termenul este întotdeauna de 5 ani, respectiv 3 ani pentru creanțele persoanelor de drept privat. Dacă se fac acte de executare, se întrerupe și curge alt termen, tot de 5 ani. Dacă se suspendă, nu curge.

Demersurile de care vorbiți dvs nu prelungesc termenul de prescripție, îl întrerup.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriilor mioaranoni mioaranoni Va rog sa-mi spuneti de unde stiu daca datoria mea catre banca, ramasa neachitata din motive personale, s-a prescris? Termenul de 3 ani de prescriere poate ... (vezi toată discuția)
Mostenirea poate fi luata de banca? ionutnou ionutnou Daca ai datorii la banca facute acum 3 ani si nu ai avut cu ce sa le platesti, iar intre timp ai mostenit un bun, banca poate sa ti-l ia in contul datoriei? Se ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere amenzi sabrina__cr sabrina__cr Cunostiinta are ameniz d e 300.000 lei ultima primita in 2010 nu are bunuri sau loc dee munca de pe urma caruia sa ii poata f retinuta o anume suma ... (vezi toată discuția)