avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie publica - oferta castigatoare falsificata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie publica - oferta castigatoare falsificata

Va salut stimati juristi, avocati , alti specialisti ,

sunt un inginer reprezentant al unei firme straine ( micuta) .
Am facut un dosar sa participam la o achizitie publica cu un produs de-al firmei .
Beneficiarul ne-a cerut cateva acte din tara de origine a firmei in doua solicitari .
Ne-au dat termen scurt in care nu am putut sa aducem si traduce actele , ne-au transmis soliciatrile joi si vineri , dupa care ne-au categorisit neconformi si au declarat castigatoare a contractului firma de casa a lor care a participat cu o oferta falsa ( au falsificat parametrii de functionare ai echipamentului in cauza ca sa dea bine in propunerea tehnica ) .
As vrea sa stiu ce sa fac ca sa ajungem noi castigatorii contractului pentru ca avem cea mai buna oferta . Legea fiind facuta de Tariceanu si compania , nu prea e de inteles pentru omul simplu .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Ciocanea , Avocat 11:05, 23 Iulie 2015
Buna ziua,

in cazul in care firma pe care o reprezentati, in calitate de participanta la procedura achizitiei publice, este nemultumita de rezultatul procedurii de atribuire, se poate face contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) in termen de 10 sau dupa caz 5 zile (in functie de valoarea procedurii) de la luarea la cunostinta a actului care v-a nemultumit - in cazul dvs. de la luarea la cunostinta a deciziei autoritatii contractante de a va declara oferta neconforma.

Precizez ca prin contestatia formulata in fata CNSC nu veti putea obtine declararea firmei pe care o reprezentati ca firma castigatoare a procedurii de atribuire, intrucat CNSC nu are aceste competente - de atribuire a contractului catre unul dintre ofertanti.
In schimb, daca CNSC considera contestatia dvs. intemeiata, va dispune reluarea procedurii, cu reanalizarea ofertei dvs.

Inca un aspect ce trebuie mentionat este acela ca in eventualitatea formularii unei contestatii in fata CNSC, societatea contestatoare este obligata sa depuna o garantie de buna conduita, in conditiile si cuantumul aratate de art. 271 indice 1 din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii publice dragandaniel dragandaniel FAC PARTE DINTR-O COMISIE DE LICITATIE PUBLICA .CAIETUL DE SARCINI A FOST FACUT AMBIGU.A FOST DECLARATA O FIRMA CASTIGATOARE O ALTA AFACUT ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerere de oferte anulata Elleny Elleny Buna seara! Stie cineva daca se pot depune contestatiie privind anularea unei proceduri de cerere de oferte, si daca da care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerere de oferta achizitii publice heta1982 heta1982 nu imi este clar...in OUG34/2006 art.271 (2) scrie ca in termen de o zi lucratoare de la primirea contestatiei trebuie sa faci cunoscuta aceasta instiintare. ... (vezi toată discuția)