avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntare urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntare urmarire penala

Domnule avocat, in data de 8 mai 2014, parintii mei au fost agresati, batuti si amenintati in propria lor curte de un individ.Mama mea are certificat medico legal cu 8 zile de ingrijire.Dosarul penal este cercetat de al treilea procuror.Individul care mi-a agresat parintii este cioban si asta spune tot despre relatia lui cu politistii din comuna.Am aflat cu stupoare ca respectivul politist care s-a ocupat de caz a trecut pe dosar renuntare urmarire penala..Individul care mi-a agresat parintii a mai agresat si alte persoane din sat, dar nu prezinta pericol public.Politistul mi-a spus ca este parerea lui ce a scris pe dosar- renuntare urmarire penala., desi el a fost la fata locului cand parintii mei au fost batuti de acest individ.Procurorul care cerceteaza dosarul nu a dat inca verdictul.Ce ma sfatuiti sa fac?Sa astept verdictul procurorului , iar daca nu este corect verdictul dansului, sa fac in termen de 20 de zile contestatie si cerere de stramutare a dosarului la alt parchet?
Cel mai recent răspuns: mariamaria1968 , utilizator 12:06, 29 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Politistul discuta cu procurorul inainte de a propune ceva.
Stramutarea se poate face si in faza de urmarire penala in anumite conditii.
ART. 326 c.p.p.
Trimiterea cauzei la un alt parchet
Când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calităţii părţilor ori a subiecţilor procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea părţilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal în grad, dispoziţiile art. 73 şi 74 fiind aplicabile în mod corespunzător.
Doar procurorul de caz poate face acest lucru-art. 318 Noul Cod procedură penală. Organul de cercetare penală-polițistul în cauză - poate face această propunere motivat iar procurorul o poate accepta sau nu, dispunând continuarea cercetării penale.
În clipa în care vă va parveni ADRESA de la procurorul de caz, cu soluția dată. aveți dreptul ca în termen de 20 de zile să faceți o nouă plângere la prim procuror. Aveți dreptul să faceți plângere și cu privire la măsurile și actele de urmărire penală- art. 336, în caz că nu sunteți mulțumit de felul în care a decurs cercetarea penală- depuneți în scris un MEMORIU-pe care procurorul va trebui să-l aibă în vedere și să răspundă la el. Acest lucru chiar înainte de răspunsul la plângerea d-voastră.
Aveți grijă la respectarea termenelor căci în caz contrar pierdeți cu dreptatea în mână.
Părerea mea- luați un avocat specializat în penal, aveți mari șanse de câștig însă numai dacă respectați regulile de procedură. V-ați înscris și ca parte civilă, ?
Mentionez ca politistul a fost si la fata locului si a vazut in ce stare erau parintii mei.Individul a rupt poarta de acces pentru a patrunde gospodaria parintilor.Respectivul politist a facut fotografii la fata locului.avocatul meu l-a intrebat de aceste fotografii si i-a spus ca exista in calculator,Acum am dubii.Mama mea a fost chemata pentru o confruntare cu martorul (mincinos )al agresorului intr-o zi de duminica, in ziua de Florii a acestui an.Politistul a scris ce a vrut in marturia mamei si apoi i-a spus sa semneze, fara ca aceasta sa fi citit , deoarece nu prea vede iar acesta se grabea.Martorul mincinos, fost muncitor la individul care mi-a agresat parintii, cand s-a intamplat incidentul nu a fost la fata locului.Abia cand a ajuns politia si eu era si el.In prezenta politistului l-am intrebat unde ii este seful iar el mi-a spus ca nu stie, el nu a fost acolo de fata.Apoi apare martor.Politistul era de fata cand l-am intrebat si apoi mi-a spus ca a auzit dar nu poate depune marturie ca el este organ al statului.Dansii sunt revoltati ca eu am sunat de 3 ori la 112 si aproape ca am ajuns inaintea lor la parintii mei cand a avut loc incidentul.Postul de politie este la 4 km.de satul parintilor mei.Eu locuiesc la 26 km.de sat.Sunt revoltati ca am facut plangere la Procurorul General al Romaniei pentru tergiversarea dosarului, la prefectul jud.Calarasi, la jurnalisti.A fost mediatizat cazul si in presa locala.Parintii mei nu sunt singurii batuti de acest individ.Dar are oi si oamenii din sat vorbsc pe la colturi ca de Paste si de Craciun vad masinile politiei in sat, doar ca sa isi incarce portbagajele de la 2-3 crescatori de animale care fac legea in sat cu pumnulDe fapt batausul tot a spus prin sat ca nu pateste nimic ca are pile la procurori..
Stimate forumist, d-voastră trebuie să vă concentrați la apărarea drepturilor d-voastră și la probarea celor susținute de d-voastră.
Nu vă interesează faptele spuse de alții, sau cum se comportă polițistul- pt. acest lucru aveți dreptul să faceți un referat special arătând ce nu a făcut sau ce a făcut respectivul , dar din ceeace cunoașteți d-voastră personal, cu propriile simțuri(nu ceeace spun oamenii pe la colțuri, lucruri chiar dacă ar fi adevărate dar nu sunt dovedite). Dovediți faptul că martorul mincinos la ora când s-a întâmplat evenimentul era în altă parte, în altă localitate sau loc, Părinții trebuiau să meargă la un medic legist, imediat, care să constate eventuale contuzii, echimoze(lovituri) mai mari sau mai mici. etc.
Cine a rupt poarta de acces ? Dacă a făcut-o polițistul , este și mai grav dar acest lucru trebuie dovedit- o să spună că a fost nevoit să sară în apaărarea -cui?
Încă o dată, concentrați-vă asupra problemei d-voastre și lăsați faptele laterale ale acestora, pe care nici nu le puteți proba. Doar din spuse, auzite, pe la colțuri(chiar dacă ar fi adevărate) nu constituie probe. Aveți avocat- are dreptul să consulte dosarul, aveți dretul să depuneți memorii și mai ales aveți dreptul să faceți plângere împotriva actelor de urmărire penală și a eventualelor soluții date de procuror.Atenție mare la termene

Alte discuții în legătură

Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)
E legal sau nu ce face procurorul? ContSters277534 ContSters277534 Am doua plangeri penale la care am depus plangerea urmand ca la audiere sa depun dovezile in sustinereea celor afirmate. Fara a cunoaste nici o proba, ... (vezi toată discuția)
Vecin agresiv nebunatica_id nebunatica_id Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot rezolva o problema cu un vecin agresiv. Mai exact bunica mea este agresata de vecinul nostru, vecin ce s-a mutat la ... (vezi toată discuția)