avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntare urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntare urmarire penala

Domnule avocat, in data de 8 mai 2014, parintii mei au fost agresati, batuti si amenintati in propria lor curte de un individ.Mama mea are certificat medico legal cu 8 zile de ingrijire.Dosarul penal este cercetat de al treilea procuror.Individul care mi-a agresat parintii este cioban si asta spune tot despre relatia lui cu politistii din comuna.Am aflat cu stupoare ca respectivul politist care s-a ocupat de caz a trecut pe dosar renuntare urmarire penala..Individul care mi-a agresat parintii a mai agresat si alte persoane din sat, dar nu prezinta pericol public.Politistul mi-a spus ca este parerea lui ce a scris pe dosar- renuntare urmarire penala., desi el a fost la fata locului cand parintii mei au fost batuti de acest individ.Procurorul care cerceteaza dosarul nu a dat inca verdictul.Ce ma sfatuiti sa fac?Sa astept verdictul procurorului , iar daca nu este corect verdictul dansului, sa fac in termen de 20 de zile contestatie si cerere de stramutare a dosarului la alt parchet?
Cel mai recent răspuns: mariamaria1968 , utilizator 12:06, 29 Iulie 2015
Buna ziua.Poarta de acces in gospodaria parintilor mei a fost rupta de catre infractor.Asa a intrat si mi-a agresat parintii.Politistul a constatat acest lucru, a facut fotografii si l-a ajutat pe tata pentru a o repune la locul ei.Referitor la probe, in urma agresiunii, mamei i s-a eliberat de catre Serviciul de Medicina Legala, un certificat medico legal de unde reiese ca are nevoie de minim 8 zile de ingrijiri medicale daca nu intervin complicatii.
Doresc sa stiu daca pot face un memoriu procurorului care instrumenteaza cazul prin posta electronica (email).Am inteles ca acesta nu te primeste in audienta.Mentionez ca locuiesc in alt judet, nu in jud. unde s-au intamplat faptele si unde se instrumenteaza dosarul.
Bineînțeles că puteți face și depune cereri, memorii certificate (în copie) cam tot ce v-ar ajuta să demonstrați fapta celor care v-au bătut părinții. Încă o dată, nu vă agățați de lucruri pe care le știe tot satul ci de ceeace puteți și doriți să dovediși d-voastră.
Trebuie să vă prezentați cu unul din părinți, ca acela să susțină și să semneze memoriul , nu d-voastră- care nu aveți calitate procesuală.
Absolut toate plângerile, memoriile, se fac în numele și semnate de persoana vătămată nu de d-voastră căreia i se va respinge cererea pentru lipsă de calitate procesuală.
Ați spus că aveți avocat- vorbiți cu acesta., sfătuiți-vă cu acesta.
Inca nu ne-am constituit parte civila (parintii mei). Cum se procedeaza? Inainte de raspunsul procurorului sau se poate si dupa, ma refer la cele 20 de zile in care se poate ataca decizia procurorului.Avocatul meu este in concediu in aceasta perioada. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)
E legal sau nu ce face procurorul? ContSters277534 ContSters277534 Am doua plangeri penale la care am depus plangerea urmand ca la audiere sa depun dovezile in sustinereea celor afirmate. Fara a cunoaste nici o proba, ... (vezi toată discuția)
Vecin agresiv nebunatica_id nebunatica_id Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot rezolva o problema cu un vecin agresiv. Mai exact bunica mea este agresata de vecinul nostru, vecin ce s-a mutat la ... (vezi toată discuția)