avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Propuneri modificari regulament cu privire la ...
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Propuneri modificari regulament cu privire la sanctionarea raspunsurilor eronate

As vrea sa va supun dezbaterii urmatoarea problema destul de delicata.

In ultima vreme au existat numeroare discutii (si implicit multe mesaje sterse) cauzate de raspunsuri eronate si/sau total nefondate postate de consultanti. In prezent, regulamentul de postare nu are prevederi in sensul sanctionarii consultantilor (sau userilor in general) care dau raspunsuri gresite, dar e destul de clar ca se simte nevoia unei schimbari in acest sens.

Pana acum am lasat la altitudinea celor care raspund sa inteleaga si sa isi asume responsabilitatea raspunsurilor pe care le dau. Chiar daca forumul nu constituie consultanta juridica, nu mai putin utilizatorii cauta aici un prim pas real pe care sa il poata face sau o informatie corecta, iar raspunsurile eronate ii pot induce in eroare si pot conduce la scaderea imaginii forumului si a celor care raspund in general.

Drept urmare, am vrea sa va cerem parerea asupra modului in care considerati ca ar trebui "sanctionate" raspunsurile gresite, precum si a criteriilor pe care le putem folosi pentru a califica aceasta practica drept o abatere de la genul de raspunsuri pe care le incurajam pe forum.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 20:08, 27 Iulie 2009
Bineinteles ca acest topic a fost initiat nu in urma unor greseli/erori intamplatoare ale unor consultanti, care, la urma urmelor sunt inerente. Aici este vorba despre unii consultanti, care, in goana dupa rating, raspund in toate sectiunile forumului, chiar daca aceasta nu este specialitatea lor si chiar daca nu stiu despre ce este vorba.
Mi-as dori ca fiecare sa incerce sa raspunda doar acolo unde simte ca stapaneste materia respectiva si sa se abtina in a da raspunsuri copiate fara noima de pe internet. De aceea, eu propun inserarea unei optiuni la profilul consultant, in care sa putem raporta astfel de abuzuri. La un anumit numar de astfel de sesizari(analizate, bineinteles, de administratori si moderatori), consultantul respectiv va fi avertizat, apoi banat (sau eventual retrasa calitatea de consultant). Si repet, aici nu vorbim de greseli neintentionate, ci de raspunsuri date de-aiurea....
Se poate initia o astfel de regula-pilot privind "modificarea regulamentului de postare" (pentru o perioada de cateva luni, cu titlul de Testare).
Daca procedura este "benefica" si scade nr. de raspunsuri de acest gen, se poate adopta "definitiv" ca regula obligatorie a regulamentului de postare. Va doresc succes!
Pai... si raspunsurile tampite pot fi neintentionate... ca un raspuns prost nu e musai dat cu intentie...

Oricum, eu nu sunt de acord cu asa ceva, raspunsuri profesioniste nu au ce cauta pe un forum. Nu exista pe un forum.
E ca si cum un forum ar incerca sa elibereze retete oamenilor... nu se poate.
In plus, cred ca asta ar denigra forumul si ar incuraja obtinerea de raspunsuri orientative pe un subiect si evitarea consultarii unui specialist.
Daca vede userul ca unii consultanti sunt sanctionati ca au raspuns gresit, pot eronat concluziona ca in genere raspunsurile sale sunt bune si pot proceda in consecinta.
Nu se pot lua astfel de decizii nici in domeniul juridic, asa cum nu se poate nici in altele.
Citesc si alte forumuri si, chiar daca a ridica nivelul acestuia imi place ca idee, nu cred ca metoda propusa e una buna.
Eu nu numai ca nu o sustin, Andreea, dar sunt impotriva. Contravine unuia din scopurile prezentei mele aici.
Apoi, inchipuieste-ti gramezi de discutii offtopic, gen: pai n-a fost sanctinat, inseamna ca e un raspuns bun, nu?
Faptul ca raspunsurile eronate sunt sanctionate de cineva din forum poate crea falsa impresie ca restul sunt bune de urmat.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
de acord cu Avlil
1. Nici o inteligenta artificiala nu poate aprecia daca un raspuns este bun sau nu.
2. Cine ar putea sa fie "supervizor" la o sectiune sau alta? Si de unde stiu ca acesta alege raspunsul corect?
3. M-am gandit mai de mult la ceea ce vreau sa propun acum, chiar daca colega Andreea Lisievici zice ca nu are legatura (si poate are dreptate): sa se experimenteze o perioada in care sa nu mai apara afisat rating-ul.

Alte discuții în legătură

Sugestie" rating recomandari ContSters87904 ContSters87904 Ma gandeam sa facem asa cum exista un rating de popularitate sub care sunt afisate un nr de aplauze si un buton langa el sau pe profilul de consultant, unde ... (vezi toată discuția)
Infiintam titlul de consultantul lunii Admin Admin Ne gandim sa infiintam din martie titlul de "Consultantul Lunii" la Avocatnet.ro. Pe scurt, consultantul care va avea cea mai buna medie a rating-ului din ... (vezi toată discuția)
Sugestie: renunþarea la sistemul de notare a activitãþii consultanþilor care doresc aceasta (renunþarea la rating) Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Vă rog frumos să aveţi în vedere, în viitor, crearea posibilităţii de renunţare la rating pentru consultanţii care doresc aceasta. Motivele, pe ... (vezi toată discuția)