avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional CIM

Ce elemente trebuie sa contina obligatoriu un act aditional pt. modificarea cim de la 8 ore la 4 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 9 Iulie 2009
" Modificarea elementului : DURATA MUNCII al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi :se modifica durata timpului de lucru de la 8 ore / zi la 4 ore pe zi . "
daca se modifica si salariul
" modificarea elementului SALARIUL al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi : se modifica salariul de la.. la .. "


ACT ADITIONAL Nr. ______/______________
la contractul individual de munca




A. Partile contractului :
S.C. __________ cu sediul in _________, Str.________, Nr._____, Bl.____, Sc.____, Ap. _____, Jud._____ inregistrata la R.C. sub nr. ______________________, CUI: _________________________, tel/fax: ____________ e-mail ____________________, reprezentata legal prin dl/dna ___________________________________________, in calitate de Administrator
si
Salariatul: Dl/Dna ____________________ CNP: _________ am incheiat prezentul act aditional la contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr. _______/_____________ in Registrul general de evidenta a salariatilor si inregistrat la ITM Prahova sub nr._____________/______________________.

B. Obiectul actului aditional : Modificarea contractului individual de munca.

C. Elementele modificate din contractul individual de munca :

Elementul care se modifica Situatia actuala Modificarea intervenita Obs.
Timpul de munca 8 ore/zi 4 ore/zii
Salariul 1000 lei 500 lei

D. Alte prevederi : Prezentul act aditional intra in vigoare la data de _____________, celelalte clauze ale contractului individual de munca ramanand nemodificate.

E. Dispozitii finale : Prezentul act aditional s-a incheiat in trei exemplare, cate unul pentru fiecare parte si unul pentru Inspectoratul Teritorial de Munca.

ANGAJATOR, SALARIAT,






Cazul meu: Am semnat ca primarul un act aditional ce micsoreaza durata muncii de la 8 ore la 4 ore. In CIM, la ore suplimentare, e trecuta "-". Actul aditional nu precizeaza in mod expres interdictia de a efectua ore suplimentare. Cf. art 102 CM, actul aditional e nul sau nu?
Multumesc mult. (nu am cu cine sa ma sfatuiesc)
Parearea mea este ca nu este nul actul aditional pentru ca interdictia de a presta ore suplimentare in cazul contractelor cu timp partial de munca este prevazuta expres in Codul muncii.
Cu toate ca, ati putea avea totusi dreptate intr-un sens, daca citim regelementarea de mai jos, neprecizarea acestui aspect ar putea duce la considerarea contractului ca fiind tot cu norma intreaga....

Art. 102. - (1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.
1. In CIM nu exista o rubrica pentru ore suplimentare. Acestea se reglementeaza in CCM si in Regulementul intern.
2. Intr-adevar salariatii cu CIM cu timp partial nu pot efectua ore suplimentare si aceasta interdictie este cuprinsa in CIM initial si de aceea nu a mai fost trecuta in actul aditional.
3. Asadar actul aditional nu este nul.

Alte discuții în legătură

Act aditional elenaelli elenaelli buna ziua!ce trebuie sa cuprinda un act aditional anexat la contractul de munca prin care se modifica orele de munca de la 8 ore la 4 ore(1/2 norma),si ... (vezi toată discuția)
Reducere timp de lucru mihaela71 mihaela71 Avand in vedre nivelul scazut de vanzari care in acest sezon se datoreaza si profilului de activitate-comercializez articole sportive,nu as vrea sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Program redus impus wergy wergy Buna ziua ! Lucrez la o firma de distributie firma ce este pe profit si pentru a platii mai mici taxele catre stat a gasit solutia de a injumatatii ... (vezi toată discuția)