avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Azilantul si membrii familiei sale
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Azilantul si membrii familiei sale

buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca sotul a primit azil intr-o alta tara,noi, respectiv eu si copiii il urmam dobandim statutul de azilanti?Sau ce se intampla cu noi?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: didi98 , utilizator 10:16, 1 August 2015
Eu nu inteleg de ce e azilant in Germania si n-a venit in Romania pentru reintregirea familiei.
Unde v-ati casatorit? Unde ati nascut copiii si ce nume (de familie) poarta ei?

Completare
Acum ceva vreme ati deschis acest subiect:
www.avocatnet.ro/content/for...
Nu ne faceti sa ne pierdem timpul cu false probleme, va rog.
Spuneti situatia reala si poate reusim sa va dam niste raspunsuri folositoare. Despre reintregirea familiei unui azilant sirian in Germania nu poate fi vorba.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
Ares-3, moderator
Dvs.vi se par false probleme,insa pt mine e o situatie disperata.Sa va spun mai exact:sotul a fost plecat in Siria si cand s-a intors a plecat direct in Germania unde a obtinut azilul.M-a instiintat de aceasta si totodata mi-a propus mie cat si copiilor sa-l urmam.Pt mine e o decizie foarte grea,deoarece e vorba de viitorul copiilor mei (de mine nici nu ma mai intereseaza atat de mult),de repercursiunile viitoare asupra lor.Nu stiu exact ce statut vom avea acolo.Nu vreau ca si copiii mei sa devina azilanti pt ca ei sunt nascuti aici au cert.de nastere din Romania,sunt cetateni ai UE.
Pe de alta parte,situatia financiara e destul de precara,sotul nemaiavand nici o afacere aici,ceea ce l-a si determinat sa plece (si probabil s-a gandit sa profite de situatia actuala din Siria), pt ca nu e chiar usor sa te trezesti intr-o tara straina,fara bani,fara sa cunosti limba(mi-a spus ca nu vor sa vb in engleza) si cerand azil se schimba situatia (in sensul ca e mai usor).
PS. Numele de familie il purtam al sotului,fiind casatoriti legal in Romania.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pt ca e in joc soarta copiilor mei!
Scuze ca am scris atat de mult.
Nu va putteti transforma in azilanti, dvs. si copiii, intr-o alta tara UE. Aveti dreptul sa mergeti in Germania oricand vreti si sa stati acolo timp de 6 luni in fiecare an calendaristic in doua perioade diferite, deci pana la 3 luni (max. 180 de zile) in fiecare jumatate de an.
Puteti sa mergeti sa il vizitati cu copiii oricand (despre iesirea din tara cu minorii vorbim daca o fi cazul). O eventuala stabilire acolo nu le afecteaza niciun drept.

In privinta deciziei, cat de buna e ea pentru viitorul copiilor, nu e nimeni in masura sa va dea sfaturi insa pana nu are venituri stabile nu prea inteleg de ce v-ati duce cu doi copii dupa el. Insa desigur dvs. faceti cum credeti ca e mai bine.

Nu prea inteleg cum si de ce un membru de familie al unui cetatean roman a cerut si a obtinut azil in alta tara UE dar sa ramana asa cum ziceti.


Multumesc frumos pt raspuns.Numai bine si sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reîntregirea familiei sisi_dado sisi_dado Sunt casatorita cu un cetatean syrian doar prin religie eu sunt de curand in romania am un copil cu el am 17 ani dar nu avem acte de casatorie copilul e pe ... (vezi toată discuția)
Azil cetatean gambian in romania ankarusu ankarusu Buna ziua, Doresc sa stiu ce solutie exista pentru un cetatean gambian, aflat in Germania, caruia i s a refuzat azilul politic, avand hotarare finala. Este ... (vezi toată discuția)
Cerere azil politic tatianamidani tatianamidani buna seara...v as ruga sa mi rasp,...locuiesc in Damasc.castorita si dom stabil aici.se stie situatia conflictuala din siria.a si dorii sa primesc ... (vezi toată discuția)