avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ordinul nr. 217/4172/1348/835/2015
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ordinul nr. 217/4172/1348/835/2015

Buna ziua,

As dori sa stiu daca potrivit noului ordin de ministru, toti cei care au o diploma de facultate (de la orice facultate acreditata, studii de lunga durata) si care lucreaza la o firma care se incadreza in prevederile respectivului ordin beneficiaza de scutirea de 16% din impozit.

Cu stima,
Mihai Ciobanu
Cel mai recent răspuns: Sinner21 , utilizator 15:14, 2 Septembrie 2015
... și care sunt incadrati pe unul din urmatoarele posturi:
administrator baze de date, analist, inginer de sistem in informatica, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice
programator de sistem informatic
Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
si
[ link extern ]
Primul link catre articolul de pe avocatnet spune ca :
"[...] absolventii facultatilor de informatica trebuie sa ocupe una dintre cele opt functii reglementate de acest act normativ"


al doilea link cu textul de lege spune ca:
"a) posturile pe care sunt angajaţi corespund listei cuprinzând ocupaţiile menţionate în anexă;
c) deţin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, şi prestează efectiv una dintre activităţile prevăzute în anexă;"



Puteti sa imi spuneti va rog daca in urma acestui ordin, orice absolvent care indeplineste restul de conditii poate sa beneficieze de scutire, sau doar orice absolvent de facultate de informatica (indiferent de specializare)..?

Multumesc!
Una dintre conditii este ca, postul sa faca parte dintr-un compartiment specializat de informatică, evidenţiat în organigrama angajatorului, cum ar fi: centru de calcul, direcţie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare.
@Freelis, va multumesc pentru raspuns! Am inteles aceasta conditie si departamentul meu indeplineste aceasta conditie, avand deja colegi care au terminat Politehnica sau Cibernetica si sunt scutiti de mult timp de plata impozitului pe venit.

Intrebarea este daca in urma acestui Ordin, si eu, care am terminat o alta facultate, dar am aceeasi functie in cadrul aceluiasi departament, pot sa beneficiez de scutire.

Multumesc!
In opinia mea, puteti beneficia de aceasta scutire, avand in vedere ca noul act normativ a eliminat specializarile care dadeau posibilitatea sa se beneficieze de asa ceva.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit inginer tehnolog programator cnc mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua, Sunt inginer tehnolog programator cnc intr-o multinationala.Cum as putea sa obtin scutirea de impozit pentru programatori?Ma pot incadra in ... (vezi toată discuția)
Inginer- scutire impozit laura_yln laura_yln Buna ziua! Ca proaspata absolventa de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, specializarea Retele si Software de Telecomunicatii in cadrul ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru programatori Stoiadenisa Stoiadenisa Buna ziua, Am urmatoarea speta: - o persoana aplica pentru un post de Inginer de sistem in informatica. La angajare aduce o adeverinta de la facultate ... (vezi toată discuția)