avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit inginer tehnolog programator cnc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit inginer tehnolog programator cnc

Buna ziua,

Sunt inginer tehnolog programator cnc intr-o multinationala.Cum as putea sa obtin scutirea de impozit pentru programatori?Ma pot incadra in vreun fel.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 4 Iulie 2017
Potrivit Ordinului nr. 409/4020/737/703/2017 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator, pentru scutirea de impozit trebuie sa se îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiții:
- posturile pe care sunt angajaţi corespund listei cuprinzând ocupaţiile menţionate în anexa la ordin, adică: administrator baze de date; analist; inginer de sistem în informatică; inginer de sistem software; manager de proiect informatic; programator; proiectant de sisteme informatice; programator de sistem informatic.
- postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatică, evidenţiat în organigrama angajatorului, cum ar fi: direcţie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;
- deţin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă,
- angajatorul a realizat în anul fiscal precedent şi a înregistrat distinct în balanţele analitice venituri din activitatea de creaţie de programe pentru calculator.
- veniturile anuale au o valoare de cel puțin echivalentul în lei a 10.000 euro (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Națională a României, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

Daca sunt indeplinite aceste conditii , atunci puteti beneficia de scutirea de impozit.

Detalii gasiti si aici: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Intrebarea mea este daca angajatorul este obligat sa acorde scutirea de impozit pe salariu, pentru o pers incadrata cu una din functiile de ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit 16% programare elless elless Buna, Am terminat Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor Timisoara. Facultatea: Management Master: Sisteme informatice ... (vezi toată discuția)