avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Model release-varianta romaneasca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Model release-varianta romaneasca

Sunt fotograf si as vrea sa stiu cum se face un "model release" pentru fotografiile ce doresc sa le vand. Banuiesc ca exista si un model romanesc pentru asa ceva. Si imi puteti spune ce implicatii sunt prevazute in acest "contract" ?
Va multumesc mult!
Romina
Modele pentru astfel de contracte nu prea exista in Romania, din pacate. Dar se poate face un contract de la cap la coada.
Gaseste un model de contract "strain" si adapteazal.
Si cum traduci "Model release"? Si inca o intrebare... acest contract trebuie autentificat la notar, trebuie martori... de exemplu daca fotografiez prin tara ce fac, fug la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord intre fotograf si model ( model release ) mecca mecca Buna ziua, In occident, intre Fotograf si Model se semneaza un Model Release ( a carui traducere/echivalenta in romana nu o cunosc ), prin care modelul da ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto catre cetatean strain marci22b marci22b Buna ziua! In calitate de cetatean roman - persoana fizica, doresc sa vand un autoturism catre un cumparator cetatean strain (sârb) - persoana fizica. Este ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati actorii ? Vlad8 Vlad8 Bună ziua! Am un proiect cu o casă de producție independentă din Grecia și ei doresc să producă câteva scurtmetraje informative aici, prin P.F.A-ul ... (vezi toată discuția)