avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare cim in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare cim in perioada de proba

buna ziua

sunt angajator si am notifica un angajat care este in perioada de proba de incetarea cim.
1.nu a vrut sa semneze notificarea.o trimit prin posta cu confirmare de primire si daca nu o semneaza ce fac?
2.care este termenul(in zile lucratoare) in care trebuie sa-i ajunga notificarea prin posta?

multumesc
Cel mai recent răspuns: badiumaria , utilizator 12:34, 11 Septembrie 2015
Transmiterea in revisal a incetarii se face la data incetarii.

Nici "inscrierea in REVISAL" nu are legatura cu plata salariilor.
In 31.07.2015 a fost ultima zi de munca.Atunci am si inregistrat in REVISAL incetarea cim.
De prezentat la munca o sa vad maine daca mai vine dar nu ar avea dece.I-am comunicat,nu a vrut sa semneze pt ca el considera ca mai trebuia sa-l tine pina se implinesc 90 de zile de proba(chiar daca nu a avut rezultate).Daca vine maine este problema lui pt ca nu are ce sa faca.Nu poate indeplinii nici o activitate in cadrul firmei(lucram in vanzari si distributie)
Imi asum eroare, am dat un raspuns neavizat, dar ca si o ultima remarca, pentru a putea sa dau raspunsuri mai in cunostiinta de cauza .

HG 500 specifica, intradevar cum spuneti dumneavoastra, ca data transmiterii in revisal a incetarii se face in aceeasi zi.
Cim fiind incetat, ce obligatii salariale viitoare ar mai avea?
De asemenea, fiind transmis prin revisal , se presupune ca angajatorul (de buna credinta) a comunicat un cim incetat.

Sper sa nu va par impertinent, dar logica mea pare defectuoasa si incerc sa ma lamuresc putin.
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

C.i.m. a incetat la data de 31.07.2015 si , prin urmare, salariile se vor achita pana la aceasta data.

Angajatorul nu are nicio obligatie de a tine un salariat pe toata durata perioadei de proba.

Art.31 alin.3 c.mun. prevede ca, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Am vrut sa-i dau salariul aferent lunii iulie in ziua in care l-am anuntat de notificare,dar nevrind sa semeze notificarea i-am comunicat ca salariul il v-a primii in ziua stabilita conform cim,adica pe data de 15 a lunii urmatoare pentru luna precedenta.

Alte discuții în legătură

Incetare cim perioada proba Viovas Viovas Buna ziua. Am un salariat cu cim perioada nedeterminata cu 90 zile calendaristice perioada de proba. Cele 90 zile se implinesc duminica 29.07.2012. Pot face ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba alexandroni alexandroni Daca in CIM este prevazuta perioada de proba de 30 zile care este modalitatea de desfacere a contractului de munca ? Se inregistreaza in revisal ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Demisie seb8i seb8i Buna ziua! care sunt pasii pentru depunerea demisiei? dupa depunerea actului mai este nevoie prezenta,la lucru? trebuie motivata aceasta? multumesc (vezi toată discuția)