avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie mama de 85%
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie mama de 85%

Buna ziua! Precizez ca sunt angajata la o firma din 5 mai 2008, am nascut pe 27 aprilie 2009 , vreau sa stiu daca pot beneficia indemnizatia de 85%. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marioos , utilizator 00:19, 19 Iulie 2009
Buna ziua! Doresc sprijinul dumneavoastra in urmatoarea problema: sunt salariata din anul 2007 (oct), timp in care am schimbat locul de munca cu o pauza de doua luni. La ultimul loc de munca activez de 6 luni si de o luna am aflat ca sunt insarcinata. Intrebare: Beneficiez de indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului? Cum se va calcula?
Mltumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
marioos, utilizator
Veti beneficia de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, dar nu mai mult de 4.000 lei.
Ca sa puteti beneficia de aceasta indemnizatie, trebuie ca, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, sa realizati timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Daca ne spuneti data preconizata a nasterii si perioadele lucrate in cele 12 luni anterioare acestei date, va putem ajuta(adica acea intrerupere de 2 luni despre care scriati sa nu fie cumva cuprinsa in aceste 12 luni)
Data preconizata a nasterii va fi 15 martie 2010... La ultimul loc de munca activez din 3 mai 2009, deci in ultimile 12 luni sunt cuprinse si acele 2 luni de pauza...
In acest caz, din pacate, nu veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Ramane bucuria primului copil :)
Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere acopilului am o intrerupere de 2luni pe cartea de munca si sant insarcinata in luna a6 mai pot beneficia de indemnizatia de crestere acopilului si concediu pre si post ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)