avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii PFA

Am infiintat un PFA in ian 2015 - sistem real, neplatitor de tva, fara angajati. Am depus declaratia 220 (declaratia 600 nu am depus-o deoarece ma incadrez la exceptii si nu platesc contributia la pensii). Ce alte declaratii trebuie sa mai depun pana la sfarsitul lui 2015?
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
Andita2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 23:48, 5 August 2015
In conditiile in care nu veti depasi plafonul de scutie re TVA, de 220.000 lei, nu angajati personal (sau apelati la colaboratori prin contracte civile, cu retinere la sursa) si nu efectuati livrari/ achizitii intracomunitare, nu mai aveti nicio alta declaratie de depus pana la sfarsitul anului.
Va trebui sa depuneti pana la data de 25 februarie a anului urmator, declaratia 392 b - Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2015.
De asemenea, daca prevedeti o modificare, in anul 2016, cu minim 20% a venitului estimat pe anul 2015, veti depune din nou o declaratie 220, obligatoriu impreuna cu declaratia 200 privind venitul realizat in anul 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale pfa teo53 teo53 Am un PFA( coafor) infiintat si inregistrat in mai 2014, ce declaratii fiscale si pana la ce data trebuiesc depuse? Multumesc pt raspuns! (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala platitor tva pohata pohata BUNA ZIUA va rog sa-mi comunicati la [b]IF platitor tva[/b] ce documente trebuie sa depun la finante,firma fiind infiintata la iunie 2009,am depus decont ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa ondalin ondalin Dupa infiintare pfa pentru lectii de actorie, cum procedez cu taxele si impozitele pentru astfel de activitate, de lectii de actorie. multumesc. (vezi toată discuția)