avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Dacia 1310
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Dacia 1310

Buna ziua.

Am o problema cu o masina care mi-a ramas in urma mortii tatalui meu. Tatal meu a murit recent, mai exact in data de 25.07.2015 iar eu in momentul de fata nu doresc sa folosesc masina, mai exact as dori sa ma scap de ea, singura problema fiind ca nu stiu exact ce e de facut. Am sa va explic putin situatia, poate cineva reuseste sa ma ajute cu un sfat sau poate chiar sa fie interesat sa o cumpere.

Detalii :

- Modelul este Dacia 1310 Break fabricat in anul 1991.

Documentele masinii pe care le detin sunt urmatoarele :

- Talon
- Cartea de identitate a vehiculului
- Asigurare valabila pana la data de 03.01.2016.

Mentionez ca nu are verificarea facuta, aceasta expirand la o zi dupa moartea tatalui meu, mai exact in data de 26.07.2015.
Mentionez ca impozitul a fost platit.

Acestea ar fi toate detaliile pe moment. Ideea de baza este ca nu stiu cum m-as putea descurca, ce optiuni am din moment ce masina nu este pe numele meu, ci pe al tatalui meu. Asa cum am mentionat mai sus eu doresc sa scap de ea cu orice pret dar nu stiu care este procedura de urmat.

Daca puteti, va rog sa ma ajutati.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 20:59, 3 August 2015
Buna ziua.

Deci chiar daca eu nu sunt proprietarul (ci doar un membru al familiei, fiul tatalui meu) si nu ma duc sa fac succesiunea ca sa o trec pe numele meu, tot eu sunt cel care va trebui sa platesc in continuare impozitul ?
Iar in cazul in care raspunsul la prima intrebare este afirmativ, pentru a radia masina, trebuie sa trec inainte tot pe la notar ca sa fac succesiunea, iar pe urma intr-un final sa ma pot scapa de ea prin radiere ?
buna ziua ,
1- daca lasati masina de izbelite , va ruginii , si , daca vreodata cineva va avea nevoie de ea, nu va mai fi buna (atentie ITP-ul) ! eu zic ca ar fi pacat ...
2- daca nu va prezentati la succesiune, ceilalti care sunt parti in succesiune (mama dumneavoastra , sora , fratele...etc...etc) , nici ei nu vor putea face vreodata nimic. toata situatia va ramane in coada de peste;
3- impozitul trebuie platit anual . daca il ratati , se vor acumula penalizari ;
4- situatia in sine , nu va afecteaza din dpdv financiar , doar ca, posibil, incurcati pe alti ;
am inteles ca ITP-ul a expirat , dumneavoastra sau alta persoana , nu va putea face alt ITP, asa voluntar ;doar cel care va mosteni masina si va fi proprietar de drept al bunului , va avea acest privilegiu .
Buna ziua.

Multumesc pentru raspuns. Totusi, ca un exemplu daca eu nu doresc sa fac succesiunea, nu doresc intrarea in posesia vehiculului, iar punctul 3 este adevarat, atunci d.p.d.v. financiar ma va afecta pentru ca impozitul va trebui platit in continuare de mine pentru un bun pe care eu nu il posed si nici nu doresc sa il posed. Mentionez ca nici altcineva din familie nu doreste sa isi bata capul, nici cu ITP-ul, nici cu impozitul, etc. Deci tocmai de aceea intrebarea mea a fost si este : tot eu trebuie sa ma ocup de plata impozitului, sau tot familia mea e afectata in ciuda faptului ca tata a decedat iar eu nu doresc sa fac succesiunea ?
As dori un RASPUNS CONCRET pentru aceasta intrebare. Poate mi-ati raspuns dumneavoastra pana acum si nu am inteles eu exact.

Multumesc.
pai , mai corect decat v-am raspuns prima data...ce poate sa fie in plus.
impozitul trebuie platit de cineva(oricine, si vecinul daca vrea) . vreodata , averea trebuie sa aiba un mostenitor...si daca impozitul a ramas neplatit , va mosteni si toate datoriile si penalizarile....nu numai dacia , casa si livada cu salcami(vorba vine) ...asta in caz ca statul roman nu va pune secestru vreodata pentru recuperarea prejudiciului , creat prin neplata impozitelor (nu ramane statul in pierdere, fiti linistit) .
teoretic , daca nu vreti sa mosteniti nimic, mergeti la succesiune si renuntati de buna voie la tot...in favoarea celui care este interesat , caci acea succesiune , va avea loc candva !
Am vrut sa fie cat mai clar, oricum intr-un final am inteles. Multumesc pentru raspuns. Va doresc o seara placuta.

Alte discuții în legătură

Mostenire masina felicika felicika In urma succesiunii dupa tatal meu am renuntat si eu si fratii mei la masina mostenita in favoarea mamei. Masina este veche din 1974 si nu circula ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Pentru ca mi-am cumparat o Dacia Solenta,vreau sa scap de batrina Dacia 1310 din 1996 ; m-am gindit s-o casez,radiez,s-o instrainez; un bun amic,ar dori sa ... (vezi toată discuția)
Masina - proprietar decedat ValentinB22 ValentinB22 Buna ziua. Am o intrebare , care nu am gasit un raspuns exact pana acum, nici chiar la politie / finante . Tatal meu avea o dacia din 1979.Masina numai ... (vezi toată discuția)