avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu caine periculos
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu caine periculos

Daca un om isi lasa intentionat de ani de zile cainele periculos Rotweiller liber pe spatiul comun si ma simt amenintata de prezenta acestui caine, am probe ca il lasa si a fost si amendat, poate fi asta o fapta penala?

Multumesc.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Doar daca va musca cainele este fapta penala.

MiaunelsiBalanel a scris:

Tocmai a pus din nou Rotweillerul pe mine, statea bine mersi in fata blocului, a venit cu cainele periculos langa mine cu scop de intimidare si pentru a ma teroriza stiind ca imi e frica. Cainele a sarit pe mine, avea botnita si era in lesa insa lesa era lasata larg si cainele se misca fara a fi controlat prin lesa. Cand i-am spus sa plece de langa mine cu cainele el nu a plecat impiedicandu-ma sa ma deplasez pentru ca cainele venea dupa mine.
Ce sa fac??? Am sunat la 112, a venit un echipaj, ala intre timp plecase si politistii nu au vrut sa faca nimic pentru ca nu era nimeni acolo.

Cand se mai apropie cainele atuncati-i cu niste cola sau pepsi in ochi.
Nu comiteti nici dvs. vreo fapta penala.
Nu stii ce reactii au acesti caini periculosi si daca mor, cine mai scrie aici subiecte cu cainii periculosi?
A mai fost amendat de politie de cateva ori de cand tot scriu aici, degeaba, tot cu cainele liber iese pe proprietate care nici macar nu e a lui! Si vine cu el inspre mine ca sa ma sperie, intimideze.. Acuma, si legile astea trebuie sa aiba un punct in care nu mai sunt contraventii ci infractiuni... cand omul nu intelege si nu intelege sa respecte legea, degeaba i se dau nspe mii de amenzi, nu? Cum poate fi oprit? Cica cainele nu au cum sa i-l confiste decat dupa ce ucide sau ataca....
Ce sa fac??? Nu am nici probe ca face ca sa ma sperie.. Sa il filmez doar, atata pot face?
~ Conținut șters la cerere ~
Da, doamna mediator, am facutg si asa ceva dar aveti idee cate infractiuni sunt nepedepsite in Romania si cum stau oamenii la procuratura ca niste slugi dupa dreptatea care nu vine? Nu stiti.
Mediator? Cu golanii?
Mersi de ajutor.

artacomunicarii a scris:

Ati facut dvs. o plangere penala cu privire la aceste aspecte? Nu ar trebui sa fie prea greu, avand in vedere ca va intalniti des, sa aflati numele stapanului patrupedului si sa sesizati la parchetul din raza domiciliului, sau a locului unde va interesectati, cu privire la aspectele pe care ni le semnalati noua aici.

Urmariti mai apoi traiectoria plangerii iar daca nu veti fi multumit veti merge mai departe (a contesta solutia procurorului etc).

Sau incercati solutionarea amiabila, printr-un interpus sau un mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impiedicarea folosirii proprietatii de catre caine periculos lasat liber ContSters362885 ContSters362885 Nu pot iesi pe proprietatea mea din cauza unui om care sta cu chirie si care isi lasa mereu cainele periculos Rotweiller liber, fara lesa, botnita, stationeaza ... (vezi toată discuția)
Intrebare atac canin ! buna ziua. ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin ... Sebi Oprea Sebi Oprea Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin pe scurt care este situatia cu care ma confrunt. Detin un caine din rasa Amstaff, inregistrat ... (vezi toată discuția)
Catei alergatori. miravalentinamira miravalentinamira Buna seara. Am 3 catelusi de 1 an . Am venit cu ei acasa (in lesa)si in scara blocului le-am dat lesele jos si cand un vecin a intrat in scara au fugit in ... (vezi toată discuția)