avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit agricultura
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit agricultura

Sint persoana fizica neautorizata si cultiv si vind legume cu atestat de producator emis de primarie.Am vindut legumele la un depozit angro din localitate si pe pietele din locale pe baza "caietului de comercializare a produselor din sectorul agricol".La primarie spun ca nu platesc impozit,la fisc ma trimit de la o usa la alta,intreb ce ar trebui sa fac?Platesc sau nu impozit?Daca da,
unde?La contributia de sanatate eram persoana fara venit,in cazul acesta cum procedez?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:26, 11 Ianuarie 2016
Pentru ca detaliile prezentate de dumneavoastra sunt cam incomplete, o sa va spun ca daca cultivati legume în cîmp pe supafata de pînă la 0,5 ha sau legume în spaţii protejate pe suprafata de pînă la 0,2 ha, nu platiti deloc impozit pe venitul obtinut din valorizicarea productiei in state naturala.
Daca depasiti valorile de mai sus la suprafetele cultivate, va trebui sa depuneti la finante declaratia 221 si sa platiti un impozit pe venit si contributie la sanatate calculate la norma de venit stabilita anual de catre cei de la finante la nivelul judetului dumneavoastra, indiferent ce incasari aveti din valorificarea productiei.
Cititi si in codul fiscal de la art. 103 si urmatoarele.
Veti continua sa folositi in continuare file din carnetul de comercializare, indiferent daca va incadrati cu valoarea suprafetelor cultivate pentru a fi sau nu impozitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren aiurelul36 aiurelul36 buna In urma decesului socrilor mei printre altele am ramas si cu 3 hectare de teten arabil, de la stirile TV am aflat ca de anul acesta se pune impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venitul agricol carmen bodeanu carmen bodeanu Ce impozit are de platit soacra mea,pe un teren de 5000mp,in cîmp,care e cultivat cu porumb?;ea nu a platit in ultimii ani decit impozit pe teren;inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Teren agricol impozitat - pensie amarianaro amarianaro Buna ziua si multe multumiri pentru raspunsurile anterioare. Intrebare: Cum se considera impozitul pe terenul agricol + sanatatea care au fost platite la ... (vezi toată discuția)