avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare notariala teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare notariala teren intravilan

Buna ziua!
Vreau sa vand un teren intravilan localizat in Bucuresti.Am facut toate actele necesare vanzarii,m-am inteles cu cumparatorul la pret(50.000 euro).Bun.Ma duc la notar sa ma interesez ce pasi trebuie facuti in continuare.Notarul scoate ditamai almanahul(Grila Notariala)am inteles ca-i spune,si-mi spune ca terenul este evaluat la peste 100.000 euro si ma va taxa la pretul din Grila.I-am spus ca m-am inteles cu cumparatorul la 50.000 euro :strong:si nu mai pot creste pretul,fiindca in zona cam asta-i pretul corect in momentul de fata.De ce sunt terenurile asa de supraevaluate?? Notarul a mai spus ca daca ceream peste 100.000 euro,taxele erau mai mici.Dar cine D-zeu imi da mie peste 100.000 euro?!?#-o
Ce pot face?
- sa caut alt notar?
- sa cresc pretul? Risc sa vand terenul la SF.asteapta :((
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
DLaurentiu, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.O zi cat mai buna!
Daca nu aveti timp, il poate obtine si cumparatorul, insa cu un mandat din partea dv.
Va multumesc mult pt.raspuns D-na avocat.Cred ca am sa alerg eu in continuare sa rezolv si cu certificatul de urbanism.O zi frumoasa in continuare.
Buna ziua!
Am revenit cu doua intrebari:

1.de unde obtin cererea-tip (formularul-model F.1 «Cerere pentru emiterea certificatului de urbanism»)?......de la P.M.B sau O.C.P.I.?

2.de unde obtin planurile topografice sau cadastrale cu indicarea imobilului şi a vecinătăţilor - teren şi/sau construcţii -, la scările 1:500, 1:2.000 sau 1:10.000?......de la P.M.B sau O.C.P.I.?

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare cumparare dlcodrut dlcodrut Am vrut sa cumpar un teren arabil, extravilan, situat intr-un sat (Mehala), de la periferia orasului Timisoara. Daca pretul de cumparare negociat cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa gabrielion gabrielion Buna ziua!Vreau sa cumpar o casa batraneasca la tara.Ce obligatii am eu si ce obligatii are vanzatorul?Cine plateste taxele notariale si care ar fi cuantumul ... (vezi toată discuția)