avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchidere pagina Facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchidere pagina Facebook

Buna ziua!
Patronii la care lucrez si-au deschis un restaurant si m-au rugat sa le fac o simpla pagina de facebook a restaurantului pentru a putea sa se promoveze. Eu le-am facut aceasta pagina insa, recent am plecat de la ei de la firma deoarece nu mi-au platit drepturile salariale restante pe o perioada mai mare de timp. Pentru ca ei tot nu doresc sa-mi plateasca banii, eu m-am razbunat inchizandu-le acea pagina de facebook si acum vor sa ma dea in judecata. Pot sa faca acest lucru?
Multumesc!
Va mltumesc pentru informatii!
Daca pagina facebook era a lor nu aveati dreptul sa faceti nimic daunator pentru firma.
Trebuie in primul rand stabilit daca le apartinea sau nu lor sau dvs.

Eu cred ca e bine sa nu va complicati deoarece ati pierde procesul cu ei.

Incercati sa urmati caile legale ca sa nu dati de probleme.
Mergeti la ITM si sesizati...
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule, din moment ce era pagina dvs. creata in mod prietenesc pentru a promova afacerea lor, firma nu avea niciun drept asupra paginii dvs., putea cel mult sa se ofere sa o cumpere. Deci firma va pierde procesul iar avocatii ii pot sfatui sa nu va dea in judecata.

Ei nu pot in mod serios sa pretinda la judecata ca "ce-i al meu, e-al meu, iar ce-i al tau e tot al meu".

Este dreptul dvs. sa incetati sa mai oferiti un serviciu pe care il ofereati in mod benevol. De ex. daca eu dau in fiecare saptamana supa calda la cersetori nu inseamna ca ei au dobandit dreptul legal de a primi supa de la mine, iar eu as fi obligat s-o fac in continuare.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
tgeorgescu, utilizator
Dupa parerea mea aici avem mai multe conflicte. Primul conflict costa in faptul ca fostul angajator refuza sa va plateasca timpul lucrat in societate. Acest conflict se poate rezolva adresandu-va, cu o sesizare scrisa, la ITM care in maxim 30 de zile vam comunica in scris modul de solutionare a cererii d-voastra. Daca raspunsul dat de catre ITM nu va satisface aveti 2 obtiuni.
a) sa va adresati justitiei .Fiind litigiu de munca nu se taxeaza.
b) sa va adresati unui mediator care, pe cale amiabila, incearca sa solutioneze conflictul d-voastra.
In legatura cu pagina de facebook pe care ati initiato pentru o alta firma apartinatoare patronului si fata de care nu aveati nimic in comun sunt de parere ca puteti cere solutionarea tot la mediator
Daca cineva face o pagina de facebook catre altcineva pe numele acestuia cu scopul ca firma sa foloseasca pagina nu conteaza cine face pagina ci numele cui apare acolo.

Acesta este aspectul esential.

Daca aveti un contract prin care ei au un drept de a folosi acea pagina doar cu acordul dvs. si pagina va apartine atunci sigur ca fiind pagina dvs. puteti face ce vreti cu ea.

Dreptul poate sa fie complicat adesea...

Fara a se stabili cu certitudine conditiile contractuale in care a aparut acea pagina si ce drepturi are fiecare doar o judecata poate elucida problema juridica si din punctul meu de vedere firma va castiga procesul la modul clar daca stie sa se judece.

Este insa adevarat ca daca firma se judeca prost poate pierde procesul dar numai daca se judeca defectuos s-ar putea intampla asa ceva.
Conditiile preliminare expuse sunt in favoarea firmei si trebuie intors totul in defavoarea acesteia ca sa puteti castiga ceea ce este extrem de complicat dupa stiinta mea...si nu va cotez cu sanse in caz de proces.
Adica sunteti victima sigura...

Alte discuții în legătură

Site și pagină de facebook ''furate'' de un fost angajat. cum se poate acționa legal împotriva lui și pentru recuperarea accesului? Sorin M Sorin M Un fost angajat a confiscat site-ul firmei si pagina de Facebook, pe care le foloseste ca sa denigreze societatea si conducerea ei. A schimbat parolele de ... (vezi toată discuția)
Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)
Cineva mi-a spart contul de facebook Cornely Cornely Cineva mi-a spart contul de facebook, mi-a schimbat datele de conectare (email, telefon), parola si unul dintre nume si este conectat la contul meu (unul din ... (vezi toată discuția)