avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare imobil

Buna ziua ,
Ma adresez dvs cu rugamintea de a obtine informatii in legatura cu clauzele unui contract vanzare cumparare.
Dat fiind faptul ca in antecontract nu a fost mentionat faptul ca vanzatorul ne lasa mobila de bucatarie,dressingul si aerul conditionat ,acest lucru a facut ca acesta sa se razgandeasca si chiar sa ne ceara bani pentru ele.
Nu am fost de acord,iar proprietarul a decis sa le ia .
neintelegerea a pornit de la faptul ca in precontract exista clauza finala de predare a imobilului la data semnarii contractului de vanzare cumparare,clauza pe care nu a inteles-o ,sau chiar nu a citit-o.Acest lucru l-a determinat sa fie ostil si sa revoce mobilierul pe care initial il lasa cu toata placerea.
Avand in vedere acest lucru,putem oferi mai putini bani la final,sau cum putem fi protejati de ulterioare ostilitati ,sau chiar daune care pot fi facute intentionat .
Avem dreptul inaintea semnarii contractului final sa vizionam apartamentul ,pentru a verifica starea sa finala ,dupa ce proprietarul isi ia lucrurile?um n e putem proteja de ulterioare "surprize".
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:51, 5 August 2015
De ulterioare surprize va puteti proteja si prin prisma garantarii contra viciilor si evictiunii datorate de catre vanzator. Cat priveste vizitarea apartamentului inainte de semnarea contractului, evident ca aveti acest drept. De regula, actele se fac chiar in apartamentul in care se face vanzarea. O negare a acestui drept va legitima sa il intrebati pe vanzator de ce nu va permite sa vizitati apartamentul.

Cu privire la bunurile pe care el a refuzat sa le lase, in antecontract s-a stipulat o clauza prin care sa se precizeze cu ce anume se vinde apartamentul ? Mobilat/nemobiliat etc.
Solicitati sa vizionati imobilul inainte de semnare, notificand aceasta, avand in vedere faptul ca imobilul se preda in starea in acre se afla in ziua semnarii.
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspunsuri .
Din pacate in precontarct nu exista nicio clauza cum ca apartamentul se preda mobilat sau nemobilat.Intelegerea de a ne lasa anumite lucruri a fost doar verbala .

Presupun ca acest fapt ii da tot dreptul sa le ia,sau chiar sa ne ceara bani,iar noi nu putem in aceeasi masura sa oferim cu mai putin valoarea bunurilor promise .
Depinde de termenul de semnare si daca aveti martori, sa negociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa mobilata. proprietarul ia mobila inapoi dupa semnare. Tolius Tolius Buna ziua, Am cumparat recent o casa mobilata si utilata. Dupa semnarea contractului proprietarul a zis ca vrea sa ia mobila de bucatarie: blaturile, ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri? seldom seldom Buna ziua, Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori. In ... (vezi toată discuția)