avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Moara de uruit langa o locuinta?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Moara de uruit langa o locuinta?

Buna ziua!

Am urmatoarea problema: un vecin si-a construit o moara de uruit la aproximativ 2 m de o constructie a mea. este legal?

Mentionez ca in planul cadastral constructia mea este incadrata ca anexa construcie, este compusa de doua sali o bucatarie si o camera. Ordiul ministrului sanatatii nr 119 din 2014 , la art.5 spune: Unitatile cu capacitate mica de productie, comerciale si de prestari servicii, precum spalatorii auto, ateliere mecanice, tinichigerii, ateliere de tamplarie etc., care pot crea riscuri pentru sanatate sau disconfort pentru populatie prin producerea de zgomot, vibratii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplaseaza in cladiri separate, la distanta de minimum 15 m de ferestrele locuintelor. Distanta se masoara intre fatada locuintei si perimetrul unitatii, reprezentand limita suprafetei unitatii respective. Pentru unitatile sus-mentionate se asigura mijloacele adecvate de limitare a nocivitatilor, astfel incat sa se incadreze in normele din standardele in vigoare.
(2) Se interzice schimbarea destinatiei functionale a unor zone, daca prin aceasta se creeaza premisa aparitiei de riscuri pentru sanatatea populatiei din zona locuita.

Ce sanse am sa-l castig in instanta, motoarele creaza vibratii puternice si eu doresc sa demolez constructia mea si sa construiesc o casa noua, insa vibratiile imi vor afecta noua casa, structura de rezistenta, fundatia.
Mentionez ca cei de la DSP Dolj musamalizeaza totul si spun ca se incadreaza cu zgomotul.

Nu ne-am dat niciun acord notarial si cred ca pe undeva este un abuz din partea mai multor functionari
nici primaria si nici politia nu detin asemenea aparate de masurare a trepidatiilor. Ar trebui sa aiba DSP insa spun ca nu au. Eu as vrea sa ma apuc de construit, dar daca demolez anexa de locuinta de langa ei se va considera, cu siguranta, ca nu mai am constructie, deci nici motiv sa il atac in instanta. imi este teama sa nu invocein instanta, ajutati de cei de la primarie, faptul ca nu am locuinta acolo, ci anexa. Atata timp cat este locuita, cu utilitati si energie, fundatie de beton compusa( dupa cum scrie in cadastru) din 2 sali, bucatarie si o camera, fara lift, fara certificat energetic , cu fundatie de beton, constructie paianta, am sanse sa pierd???
Mai am inca o problema cu privire la moara de uruit.Cand a venit DSP in control li s-a impus sa tina usile si ferestrele inchise in timpul functionarii si sa respecte un program: 7-30 -12.30 si 16.00- 19.30( program pe care probabil si l-au facut singuri pentru ca pe timpul iernii este diferit). Nu respecta nici programul si nici nu tin usile si ferestrele inchise. Unde ii reclam??? Cum dovedesc acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula autorizatia de constructie si demola constructia? Vali69 Vali69 Buna seara, Se poate anula o autorizatie de construire emisa in 2009 pentru o casa construita in 2008 care este construita pe o parcela de doar 120mp, casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la ... NEMES ALIN NEMES ALIN Buna ziua! La inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la parterul unei case si l-am amenajat cu distinatia fast food.Tin sa mentionez ca CF-ul este pe ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)