avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare elev/student stimulent angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare elev/student stimulent angajator

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze angajatorul in privinta angajarii unui student, pe perioada determinata a vacantei, pt ca angajatorul sa beneficieze de un stimulent financiar lunar de 250 lei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gillu , utilizator 13:10, 4 Iulie 2016
Legea 72/2007 :
art.1
Angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, prevăzut de Legea nr. 76/2002privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
...


art.3
Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar prevăzut la art. 1 este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Norme de aplicare a Legii 72/2007
art. 4
(1) În vederea acordarii stimulentului financiar lunar prevăzut la art. 1 din lege, angajatorii încheie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeana, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor şi studenţilor aflaţi în perioada vacanţelor, o convenţie al carei model este prevăzut în anexa nr. 1.
(2) În vederea încheierii convenţiei prevăzute la alin. (1) angajatorii depun la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeana, respectiv a municipiului Bucureşti, o cerere însoţita de urmatoarele documente:
a) tabel nominal cuprinzând elevii şi studenţii încadraţi în munca pe perioada vacanţelor, întocmit potrivit anexei la convenţia al carei model este prevăzut în anexa nr. 1;
b) adeverinţa eliberata de instituţia de învaţamânt prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau, după caz, de student şi urmeaza cursurile într-o instituţie de învaţamânt de stat sau particular, înfiinţată potrivit legii, cuprinzând şi precizarea expresa a perioadei de vacanţa;
c) actul de identitate al elevului sau studentului, în copie;
d) copia contractului de muncă prevăzut la art. 2, încheiat cu respectarea condiţiilor de vârsta şi a regimului legal al muncii tinerilor, înregistrat, după caz, la inspectoratul teritorial de muncă, conform prevederilor legale;
e) declaraţie pe propria raspundere a angajatorului, din care să rezulte ca angajatorul nu se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 3 alin. (2).


Acte necesare pentru acordarea subventiei:
- Adresa ibnaintare, conform modelului anexat;
- Convenţie, conform modelului anexat;
- Tabel nominal cu elevii/studentii încadraţi în muncă, conform modelului anexat;
- Declaraţie pe propria răspundere ale angajatorului, din care sa rezulte ca angajatorul nu se regaseşte în una dintre situaţiile prevazute la art. 3 alin. (2).conform modelelor anexate;
- adeverinţa eliberata de instituţia de învaţamânt prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau, dupa caz, de student şi urmeaza cursurile într-o instituţie de învaţamânt de stat sau particular, înfiinţata potrivit legii, cuprinzând şi precizarea expresa a perioadei de vacanţa;
- Actul de identitate al persoanei astfel încadrate în muncă, în copie şi original;
- Actul în baza căruia a fost încadrată în muncă acea persoană (contract de muncă sau act de numire , după caz), în copie şi original;
- Extras de cont bancar ;
- imputernicire , dupa caz;
- Date de contact angajator ( statut, act constitutiv si CUI sau echivalente) ;
- Dosar cu şină.
[ link extern ] /
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie somaj NNorbert NNorbert Buna ziua, Firma noastra angajeaza pe baza unui contract de munca, pe perioada determinata un student pe perioada vacantei. Care sunt facilitatile ... (vezi toată discuția)
Angajare studenti AcumoriNiciodata AcumoriNiciodata As fi interesata sa stiu ce facilitati acorda statul unei firme (imm) care angajeaza studenti. Am cautat pe internet dar informatiile sunt din ani trecuti. As ... (vezi toată discuția)
Angajare elev peste 18 ani, studii neterminate ( clasa a xi-a) mariananitu mariananitu Buna ziua, Firma de transporturi doreste sa angajeze un elev pe perioada vacantei, pentru dispecer transport intern. Ce documente trebuie sa prezinte ... (vezi toată discuția)