avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de week-end
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de week-end

Buna ziua
Am un simplu magazin , 2 vanzatoare ,program de lucru de luni pana sambata 8-12 13-17. Pentru ziua de sambata le dat spor de week-end. Intrebarea mea este : sunt oblgat sa le dau lunea liber pentru ziua de sambata .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:24, 10 August 2015
Art.137 C.mun. :
(1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
....

Asadar, salariatul care va lucra in zilele de repaus saptamanal va beneficia cumulativ de :
- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
- repausul saptamanal acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat a desfasurat program de paza 24 cu 48 ore,datorita planif lucra inclusiv si sambata si duminica.CF art 137 al 2 i s a aplicat un spor de 100%ptr ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare. dorinbucin dorinbucin Daca lucrez in ture. Adica 12 ore cu 48 ore,adica o zi cu o zi ca in popor nu pot beneficia de plata dubla sambata si duminica,plus 12 ore libere pt o zi in ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)