avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract civil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract civil

La un contract civil se propune repartizarea obligatiilor legale astfel:
- pentru beneficiar plata a 10%-impozit; 5,5% CASS; 10,5%CAS;
- iar pentru prestator 6% - impozit.
Întreb dacă propunerea este corectă, și ce act normativ o reglementează.

Cu stimă,
Neculai Gogu
Cel mai recent răspuns: ngogu , utilizator 09:30, 10 August 2015
Veniturile obtinute in baza unui contract/conventie civila pot fi impozitate, ca venituri din activitati independente, in doua moduri:
- Platitorul veniturilor este obligat sa retina o cota de impozit de 10% la venitul brut din care se deduc contributiile sociale obligatorii retinute la sursa potrivit titlului IX2 din Codul fiscal, reprezentand plata anticipata in contul impozitului anual datorat de contribuabil.
- Persoanele care realizeaza venituri din contracte/conventii incheiate potrivit Codului civil, au dreptul sa opteze pentru impunerea cu o cota de 16%, impozitul fiind final in acest caz.
[ link extern ]

Vedeti si art. 52 C.fisc. - Reţinerea la sursă a impozitului reprezentând plăţi anticipate pentru unele venituri din activităţi independente
Mulțumesc foarte mult.
Vă doresc o zi bună!

Cu stimă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila mikifulgutz mikifulgutz Este prima oara cand as dori sa fac o lucrare de instalatie cu conventie civila. Am un instalator foarte bun, il cunosc de mult si l-am recomandat multora, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din conventii civile Atonn Atonn Buna ziua! Pentru pensionarii care obtin venituri din prestari de servicii in baza conventiilor civile , ce impozite se calculeaza si cum? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Conventie civila smsimona smsimona dorim sa incheiem un contract de conventie civila cu o persoana fizica-e pensionar -ca si portar la firma sambata si duminica .Va rog sa-mi spuneti cadrul ... (vezi toată discuția)