avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare act aditional la antecontract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare act aditional la antecontract vanzare-cumparare

Buna ziua,

se poate revoca un act aditional notarial in conditiile in care doar una dintre parti a fost prezenta la semnare?
In acest act s-a prelungit termenul de perfectare a contractului final de vanzare-cumparare, sub pretextul partii-vanzator de a ii fi necesar la intabulare.

Efectul de fapt a acestei modificari a fost prelungirea termenului contractului final, astfel incat sa nu intre in vigoare clauzele antecontractului, fapt de care mi-am dat seama ulterior semnari...

As dori sa revoc acest act . Va rog sa imi spuneti daca este posibila revocarea actului notarial si daca da, la notar sau in instanta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IuliaNor , utilizator 13:09, 10 August 2015
Buna-ziua,

Ca regula un act si prin urmare si un act incheiat in forma autentica poate fi desfiintat (poate inceta) prin acordul partilor semnatare sau, in lipsa acestui acord, prin sentinta judecatoreasca in baza unei actiuni in instanta.

Pentru a putea primi un raspuns mai in detaliu este indicat sa solicitati o consultatie juridica de specialitate, intalnire la care sa va prezentati atat cu anteconcontractul cat si cu aditionalul incheiat ulterior.

O zi buna.
Un act notarial poate fi modiifcat/desfiintat numai cu acordul partilor semnatare, uniltateral numai prin instanta ptr.vicii de consimtamant.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Faptul ca partile au semnat pe rand in fata notarului (in intervale diferite ale zilei, fara a se intalni) poate constitui un argument in instanta pentru revocare? Sau faptul ca s-a indus o utilitate gresita actului de prelungire a contractului, urmarindu-se de fapt absolvirea de penalitati?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate incheiere act aditional Ionut Moncea Ionut Moncea Buna ziua, Doresc sa cumpar un loc de parcare, am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare care a expirat in luna Noiembrie 2017 dar nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare ContSters172999 ContSters172999 Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa. Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie... Am rugamintea sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...acum un an am incheiat cu un dezvoltator din bucuresti ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua...Acum un an am incheiat cu un dezvoltator din Bucuresti un antecontract prin care ne obligam eu sa-i platesc pretul integral al apt. pana la data de ... (vezi toată discuția)