avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Necesitate incheiere act aditional
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Necesitate incheiere act aditional

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un loc de parcare, am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare care a expirat in luna Noiembrie 2017 dar nu am reusit sa autentificam contractul in interiorul acestei perioade.

Pretul a fost achitat integral si acum dorim de comun acord sa autentificam contractul de vanzare-cumparare insa notarul ne-a cerut sa facem un act aditional care sa prelungeasca valabilitatea perioadei promisiunii de vanzare pana in ziua in care se va semna contractul.

Intrebarea este daca este nevoie de acest act aditional de prelungire a promisiunii odata ce ne vedem direct sa semnam contractul de vanzare-cumparare.

Am nevoie de o parere avizata pentru ca pentru mine pare putin ilogic.

Mutumesc,
Ionut Monca
Cel mai recent răspuns: Ionut Moncea , utilizator 14:50, 9 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pretul a fost achitat integral la data semnarii antecontractului, iar solicitarea Dvs de a incheia vanzarea-cumpararea in forma finala a venit ca efect al antecontractului, atunci intre antecontract si vanzare-cumparare trebuia intocmit un act aditional.
Insa, este posibil sa aveti o problema in ceea ce priveste validitatea vanzarii, in raport de titlul vanzatorului asupra locului de parcare, pe care acesta doreste sa-l instraineze
Trecand peste cele intampinate, aveti posibilitatea intocmirii unui contract de vanzare-cumparare, la un alt birou notarial, unde veti putea evita incheierea unui aditional si respectiv sa evitati achitarea (in plus) un onorariu notarial aferent intocmirii unui act aditional...
Insa, atentie la titlul vanzatorului....
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
ContSters454516, utilizator
Nu aveti nevoie sa faceti acel act aditional.
Acordul bilateral al partilor de a prelungi termenul se subintelege prin semnarea contractului de vanzare-cumparare peste termen.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Pretul a fost achitat in 6 rate egale, ultima fiind dupa termenul de expirare a promisiunii.
Nu cred ca pot merge la un alt notar, pentru ca dezvoltatorul lucreaza doar cu unul.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Ionut Moncea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, 1. in anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua, 1. In anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala cu un dezvoltator din Bucuresti, antecontract scadent la 30.04.2022. 2. Innainte de ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)