avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exhumare fara incuviintarea membrilor familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exhumare fara incuviintarea membrilor familiei

X are un tata decedat. Y,matusa lui,l-a exhumat si mutat pe tatal lui X fara aprobarea lui X.

Avand in vedere ca X este ruda de gradul intai iar Y este ruda de gradul doi cu defunctul,poate X sa o dea in judecata pe Y pt exhumarea si mutarea tatalui? (si eventual si daune)




va multumesc
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 02:11, 12 August 2015
Exhumarea trebuie să respecte nişte reguli, iar dvs. aţi dat prea puţine informaţii. După cât timp a fost exhumat? Pentru că, până la 7 ani exhumarea poate fi decisă doar de către procurori din câte ştiu eu. Pe numele cui este locul de înhumare? De ce a fost exhumat?
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
elenagabi, utilizator
locul de inhumare este pe numele lui X. au trecut 7 ani iar Y,matusa lui X,a mutat osemintele tatalui lui X in groapa bunicilor care e pe numele ei. mutarea nu trebuia facuta cu acordul lui X?
Sigur că trebuia să aibă acordul persoanei pe numele căreia este concesionat locul de înhumare. Dar, dacă locul de înhumare este pe numele lui X, cum i-a permis Administraţia cimitirului lui Y să umble la groapă? Trebuie să cereţi în primul rând explicaţii de la Administraţia cimitirului, să vedeţi cum s-a putut întâmpla acest fapt. Nu avea dreptul în primul rând să umble la acea groapă fără acordul lui X, în calitate de titular al dreptului de concesiune asupra locului de înhumare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profanare de mormant, exhumare fara permisiunea proprietarului ContSters379157 ContSters379157 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si as dori putina consultanta daca se poate. Sunt proprietarul unui loc de veci, unde a fost demult, in 1986 inmormantat ... (vezi toată discuția)
Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Vinderea unei concesiuni (loc de veci) Gabriel F. Gabriel F. Bună ziua Părinţii mei au concesionat un loc de veci la Brasov , pe o perioada de 49 de ani , în 2012.Toate taxele sunt plătite \"la zi\" şi chiar în ... (vezi toată discuția)