As dori o lamurire intr-o problema legata de o casa de la tara.
In urma decesului bunicii mele in urma cu cativa ani, casa, curtea in care se afla casa si terenurile agricole au ramas copiilor ei. Pana la ora actuala acestia nu au facut iesirea din indiviziune.
Este posibil ca unul din frati sa isi insuseasca fie casa, fie toate proprietatile, fara acordul celorlalti mostenitori? Exista vreo portita legala care permite acest lucru? Sau se poate face prin colaborarea unui notar (eventual mituit)?
nimeni nu poate fi stapan pe bunurile apartinand altuia. asta in conditiile in care nu a facut succesiunea si nu a dobandit un certificat de mostenitor. Bine ar fi sa mergeti la primarie si sa va interesati cine figureaza la impozite si taxe locale ca platitor, cine plateste si cine la registru de rol. Abia dupa puteti scoate anexa 24 si astfel mergeti si dezbateti succesiunea la notar daca nu o sa va intelegeti atunci singura varianta este instanta de judecata.
Deci putea face succesiunea si dobandi certificat de mostenitor chiar daca sunt mai multi mostenitori? Autoritatea care face operatiunile acestea (judecatoria sau primaria? sau notarul? nici nu stiu) nu verifica in prealabil daca mai sunt si alti mostenitori?
Succesiune
ylona
Buna ziua, Am o intrebare ce ma preocupa de mai mult timp. Mama provine dintr-o familie cu 6 surori si un frate. Acum cativa ani fratele a decedat. Exista o ... (vezi toată discuția)