avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Ore suplimentare neplatite
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Ore suplimentare neplatite

Buna ziua,
Am de efectuat o expertiza judiciara in cauza promovata de un salariat in functia de sofer care solicita plata orelor suplimentare efectuate pe perioada lucrata.Am solicitat angajatorului o serie de documente (condica prezenta, pontaje, ordine deplasare, foi parcurs, diagrame auto, regulament intern, contract colectiv de munca, contract individual de munca) dar nu prea m-am dumirit cum pot sa dau un raspuns corect avand in vedere ca nu stiu foarte bine care este regimul de lucru al soferilor si ma refer aici la timpii de sofat, deplasarile din tara la diversi furnizori care se intind pe cate 2- 3 zile. Orice sugestie mi-ar prinde bine...astept cu interes un sfat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 25 August 2015
La ce reglementari legale faceti referire? HG 1860/2006 modificata prin Ord.60/2015? Din raspunsul dvs. deduc ca nu avea cum sa primeasca ore suplimentare, fiind in delegatie si primind diurna; sunt cazuri cand a fost in delegatie chiar si in week-end iar in CIM nu are prevederi distincte la specificul activitatii sale de conducator auto (8 ore/zi, 40 ore pe saptamana ca timp de lucru). Oricum va multumesc pentru sprijin..
Cu stima,
Ordinul nr.60/2015 a modificat cuantumul indemnizaţiei zilnice de delegare sau de detaşare la 17 lei, dar si cuantumul sumei ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare prevăzut la art. 28 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care nu se cazează în condiţiile art. 26 din Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează la 45 de lei.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna si orele suplimentare haiduc haiduc buna ziua! am o intrebare legata de \"relatia\" dintre diurna si (ne)plata orelor suplimentare. concret, bugetar fiind, beneficiez de o diurna \"uriasa\" ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale soferi mioara danaila mioara danaila O firma de turism organizeaza, la cererea clientilor ,excursii in week-end. Soferul este angajat cu contract de munca de 8 ore. In cursul unei saptamani , ... (vezi toată discuția)