copilul dvs o mosteneste ( daca va mai avea ce) imediat ce decedeaza, la dezbaterea mostenirii il puteti reprezenta sau asista dupa caz.
va dispune de el cand va avea capacitate deplina de exercitiu, adica dupa ce devine major.
la prima problema am raspuns, nu stiu daca ati citit.
fiind bun propriu, acesta nu devine comun , nu il puteti partaja. am scris mai sus cum il faceti comun sau cum poate deveni al ei.
daca intentia dvs e ca ap sa devina il final al copilului, donati-i-l direct.
va multumesc
ce drepturi are copilul daca ii fac donatie si care ar fi ele in cazul unei mosteniri (dupa decesul mamei, in cazul copilului minor)? Donatia poate fi anulata oricand de catre cel care a facut-o?
Poate mama numi un tutore, altul decat tatal, care sa administreze bunurile copilului pana la majorat, in eventualitatea decesului acesteia?
Ce drepturi ar avea acest administrator? Poate vinde imobilul sau poate sa garanteze cu el un imprumut? il poate inchiria?
Cred ca aveti nevoie de multe clarificari, in conditiile in care nu prezentati situatiaa completa, pe cat se poate.
Incercati sa refaceti prezentarea, ca nu se intelege ce urmariti sa protejati si de cine.
Cam asa: sunt casatorit, am un copil minor, am un bun propriu dinaintea casatoriei, vreau sa... pentru ca sa...
Si tot asa. Incercati sa prezentati situatia cat mai complet, cronologic. Apoi ajuta sa raspundeti la intrebari.
Dintre cele aratate de dv. mai sus nu am inteles ce anume urmariti, protejarea copilului, sotiei, ambilor, a dv. sau altceva?
Un raspuns
anca.cristina.30
buna seara as avea si eu o intrebare,daca parintii imi ofera un imobil prin contract de vanzare cumparare iar in contract il trec si pe sotul meu,mentionez ... (vezi toată discuția)