avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru rovinieta

buna ziua,

am primit prin posta o constatare de contraventie ca in data de 23.03.2015 am circulat fara a detine rovinieta pe DN 1 km 370, instintarea am primit-o in 1 august.... si trebuie sa platesc 250 ron. vreau sa intreb este OK asa ceva sa primesc dupa atat timp si sa nu fiu nici oprit de vre-un agent de politie atunci.? este adevarat ca la data aia nu aveam rovinieta, numai pe la 1 aprilie am facut-o pe tot anul
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
didina_g, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanajo7 , utilizator 18:52, 13 Septembrie 2015
Termenul in care trebuie comunicat PV lipsa rovinieta a fost majorat la 2 luni prin disp OUG nr. 8/2015, care a modificat Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.
Cand utilizatorii de autovehicule sunt depistati de camerele video ca circula fara rovinieta, PV contraventie se incheie in lipsa acestora,iar termenul de comunicare de doua luni curge de la data la care contraventia este constatata, fiind posibil ca data constatarii sa fie ulterioara datei la care soferul a fost surprins circuland pe sectorul de drum public fara rovinieta.
Cand se incheie aceste procese verbale de constatare a contraventiei?
1. Nu ar trebui sa poarte chiar data savarsirii contraventiei?
2. Si cum istoria ne dovedeste ca aceste PV au data ulterioara savarsirii contraventiei, exista vreo lege care sa stipuleze care este perioada de timp permisa de la savarsire contraventie si pana la emitere acest PV?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta cristidaniel cristidaniel Buna ziua! In dimineata aceasta am primit un proces verbal prin care sunt amendat ca am circulat fara rovinieta. Am verificat si intradevar nu aveam ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta hiperbola hiperbola am primit un PV ce donstatare azi 07.02.2017. PV intocmit in 17.01.2017, agentul constator , constată in data de 17.01.2017. că am circulat fara ROvinieta ... (vezi toată discuția)
amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)